« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
POKRENITE SE

Sportovi koji odlično troše kalorije

Stiže proljeće, a s njim i potreba za skidanjem viška kilograma nabijenih tijekom zime - sport je uvijek najbolji izbor za to

Pokrenite se i skinite višak kilograma
Pokrenite se i skinite višak kilograma (Arhiva)
Više o

kalorije

,

sport

,

potrošnja kalorija

Skidanje viška kilograma uskoro će postati prava opsesija većine ljudi, čim granu prve proljetne zrake sunca i počne se nositi lakša odjeća, pa vam donosimo listu sportova koji će vam odlično pomoći u tome.

Bicikliranje - ovisno o brzini kojom vozite, možete potrošiti oko 300 do 400 kalorija u pola sata. Bicikliranje je odlična kardio vježba koja jača bedra i listove.

Boks - ako ste dovoljno hrabri da zakoračite u ring, potrošit ćete 324 kalorije za 30 minuta. Osim toga vaša kondicija i mišićna izdržljivost iz ovog će sporta izvući najviše.

Košarka - konstantna akcija koju pruža ovaj sport znači utrošak od 288 kalorija u pola sata i neizmjernu količinu zabave.

Penjanje po stijeni - na ovaj način u pola sata možete potrošiti 371 kalorija, te jačate snagu, izdržljivost i fleksibilnost.

Plivanje - radi se o odličnoj vježbi za cijelo tijelo, s kojom možete portošiti 360 kalorija u 30 minuta. No, većina ljudi ne može toliko dugo izdržati. Najbolji trening je u intervalima: plivajte dvije dužine, zatim kratak odmor pa ponovite rutu.

Squash - osim što ćete ˝spaliti˝ 300 kalorija u kratkom roku, squash gradi kondiciju i mišiće, te razvija fleksibilnost.

Tenis - radi se o zabavnoj igri koja zahtjeva brzinu, okretnost, snagu i reflekse. Na ovaj način potrošit ćete između 250 i 300 kalorija u pola sata.

Trčanje - osim što vam pomaže potrošiti 450 kalorija u 30 minuta (uz određeni tempo i prijeđeni put) trčanje je i fantastična kardio vježba. Obucite se prikladno, nabavite dobre tenesice i počnite vježbati.

Veslanje - uz utrošak od 280 kalorija u 30 minuta, veslanje je odličan način da izbacite višak energije. Osim toga, jača izdržljivost i gradi mišiće ramena, bedara i ruku.

23.02.2015. 11:20:00
Novi komentar
nužno
nužno