« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu
SAVJETI

Spasite se mučnine na putovanjima

Ulje mente i đumbira ublažit će vam mučnine, a tijekom vožnje nemojte čitate, nego gledajte kroz prozor

Ako baš ne volite putovati...
Ako baš ne volite putovati... (Arhiva)
Više o

putovanje

,

namirnice

,

mučnina

Mučnina tijekom vožnje sigurno će vaš odmor iz snova pretvoriti u noćnu moru. Stoga, kad krećete na put, a znate da imate problema s mučninom, važno je znati kako se izboriti s njom na učinkovit način.

Ulje mente i đumbira ublažit će vam mučnine, a tijekom vožnje nemojte čitate, nego gledajte kroz prozor. Ipak, najbolje je mučninu spriječiti prije putovanja.

Do mučnine može doći u bilo kojem vozilu u pokretu: automobilu, autobusu, avionu ili na brodu. Te mučnine, koje nerijetko prate putovanja, a najviše znaju mučiti najmlađe, najbolje je riješiti - đumbirom. Naribajte ga i pojedite svježeg pola sata i četiri sata prije putovanja, i to oko pola žličice.

U ublažavanju i olakšavanju tegoba na putovanju pomoći će vam i aromaterapija.

Uz eterična ulja mente, lavande, eukaliptusa i đumbira, umirit ćete mučnine i uživati u svakom trenutku godišnjeg odmora.

Stavite kap ulja mente na kockicu šećera i lagano rastopite u ustima ili kapnite dvije kapi eteričnog ulja đumbira ili eukaliptusa na maramicu te polagano udišite. Ipak, prije oralnog uzimanja eteričnih ulja, posavjetujte se sa stručnjacima.

Osim što ublažavaju mučnine na putovanjima, eterična ulja podižu i koncentraciju.

03.08.2019. 09:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    03.08.2019. 09:34
    tu pomaze samo tableta protiv mučnine
Novi komentar
nužno
nužno