« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 mjeseci
SAVJETI

Spasite se jesenske depresije u tri laka koraka

Nedostatak aktivnosti nije dobar ni za koga i povećava rizik od sezonske depresije, posebno nakon svih onih živahnih zabava na ljetnom suncu

Slijede ovakva jutra...
Slijede ovakva jutra... (Arhiva)
Više o

savjeti

,

jesenska depresija

Dani neumitno postaju sve kraći i hladniji, pa nije nemoguće, upravo suprotno, da utonete u jesensko neraspoloženje. Postoji ogromno iskušenje da ostanete u kući, udobno se smjestite pred TV i uživate u velikim količinama hrane. 

Ali nedostatak aktivnosti nije dobar ni za koga i povećava rizik od sezonske depresije, posebno nakon svih onih živahnih zabava na ljetnom suncu.

Liječnici su primijetili niz sezonskih problema kod pacijenata početkom jeseni. Oni uključuju nisku fizičku i mentalnu energiju, kao i suhu kožu i kosu.

Stoga, evo tri savjeta kako spriječiti jesensku depresiju: 

Sezonska prehrana - kako dolazi hladnije vrijeme dolazite u iskušenje da jedete manju količinu zdrave hrane. Pokušajte jesti što zdravije i sezonski, velike količine zelenog lisnatog povrća, ali i namirnice koje su bogate proteinima kao što tikve.

Sezonski dodaci prehrani - u modernom svakodnevnom životu teško je dobiti sve potrebne hranjive sastojke. Tako su vitamin B6, cink, koromač i sibirski ginseng neki od ključnih elementa koji vam mogu pomoći da lakše prođete kroz jesen.

Slušajte svoje tijelo - ako vam se čini da se previše iscrpljujete, onda je to vjerojatno istina. Stres i nedostatak sna mogu biti okidači za mnoge jesenske zdravstvene tegobe.

16.09.2019. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno