« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Spas od depresije nakon godišnjeg

Došli ste s godišnjeg i osjećate se prilično tužno, depresivno i ništa vam se ne da? Kako bi se riješili tih negativnih osjećaja, evo što trebate raditi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

depresija

,

godišnji odmor

,

povratak s godišnjeg

Povratak s godišnjeg je prilično depresivan, jer se vraćate u dnevnu rutinu koja je rijetkima zabavna i draga kao i odmor. Stoga, kako bi se uspješno izborili s post-godišnjeodmorskom depresijom, morate napraviti ove tri stvari:

Aktivnost - jeste li se ikad probudili s bolovima u mišićima nakon jednog dana plivanja na moru? Odmor je obično vrijeme kada shvatimo da nismo u formi, ali i kada spoznamo da se bolje osjećamo kada vodimo aktivan život. Nastavite svoj ubrzani ritam i kad se vratite kući. Posjećujte češće teretanu, ili se počnite baviti nekom fizičkom aktivnošću poput trčanja.

Čišćenje - osim što je praktično, čišćenje kuće preporučljiva je aktivnost nakon odmora jer vam pomaže da se bolje osjećate u svojem domu. Pogotovo ako ste tijekom odmora noćili u hotelskoj sobi koja je zahvaljujući osoblju bila uvijek besprijekorno čista. Riješite se i svih stvari koje više ne koristite. Što manje stvari imate, to se više možete fokusirati na važne pojedinosti u životu. 

Samokontrola - na putovanjima obično napravimo i uživamo u više stvari u jednom danu, nego kod kuće u cijelom tjednu. Upravo zato kada se vratimo s puta, u nama se javlja nemir kojeg se teško rješavamo. Da bi si skratili muke pokušajte u tjednima nakon povratka ići na kratke izleta kako bi se postepeno priviknuli na svoju svakodnevicu.

18.08.2016. 18:12:00
Novi komentar
nužno
nužno