« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 7 mjeseci i 4 dana
MLJAC

Šparoge u tijestu: zdrav i ukusan obrok idealan za proljetne izlete u prirodu

Gastro blogerica Ana Ivančić donosi recept kojim možete ovu namirnicu bogatu hranjivim tvarima i vitaminima iskoristiti na drugačiji i nov način

Šparoge u tijestu ;)
Šparoge u tijestu ;) (Arhiva)
Više o

šparoge

,

tijesto

Bez obzira berete li divlje šparoge ili ih kupujete u trgovini i na tržnici, ovo proljetno povrće bogato hranjivim tvarima i vitaminima izvrstan je izbor za zdrave i ukusne obroke. Najčešće se kombiniraju s jajima ili sirom, a gastro blogerica Ana Ivančić donosi recept s kojim ćete šparoge moći iskoristiti na nešto drugačiji način.

Šparoge u tijestu odlične su kao zalogaj između obroka ili za doručak, a dolaskom ljepšeg vremena idealno su jelo koje možete ponijeti na piknik u prirodi.

Ako već planirate sljedeći izlet, evo kako pripremiti ovo brzo, jednostavno i ukusno jelo. Sve što vam je potrebno su:

  • šparoge

  • 400 g bijelog brašna

  • 50 ml maslinovog ulja

  • 240 ml mlijeka

  • kvasac (Ana koristi domaći sourdough kvasac, ali možete upotrijebiti kvasac koji i inače koristite)

  • žličica soli

  • žličica šećera

  • pršut

  • ribana mozzarella

  • žumanjak i žličica mlijeka za premaz

  • sezam za posipanje (po želji)

Prije pripreme, šparoge dobro operite i odstranite drvenasti dio stabljike. Nakon toga, možete započeti s pripremom tijesta za kiflice. Ani je u tome, kao i uvijek, pomogao kuhinjski uređaj Kenwood Titanium Chef Baker u kojem je pomiješala brašno, maslinovo ulje, mlijeko, kvasac, sol i šećer.

Kad je tijesto gotovo, stavite ga na pobrašnjenu podlogu i poklopite da odstoji 30 min. Nakon 30 min, tijesto razvaljajte i izrežite na kvadrate. Na svaki kvadrat stavite količinu pršuta po želji, naribane mozzarelle te 3-4 šparoge, krajeve tijesta preklopite tako da dobijete oblik romba.

Premažite rombove tijesta s razmućenim žumanjkom te pospite sezamom ili nekim drugim omiljenim posipom.

Šparoge u tijestu pecite 20-25 min na 220 °C sve dok tijesto ne dobije lijepu zlatnu nijansu. I to je to! Uz Kenwood kuhinjski uređaj, u kratkom vremenu dobit ćete zdravo i ukusno jelo sa šparogama.

25.04.2024. 15:00:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    25.04.2024. 17:14
    super
Novi komentar
nužno
nužno