« Žene
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
INTRALIPID

Soja znatno poboljšava plodnost kod žena

Tisuće žena koje imaju problema s plodnošću mogle bi dobiti novu nadu pomoću tretmana koji znatno podiže vjerojatnost začeća

Fotografija vijesti
Više o

trudnoća

,

žene

,

neplodnost

,

umjetna oplodnja

,

začeće

,

soja

,

intralipid

Kada je ženama koje su bezuspješno prolazile kroz tretmane umjetne oplodnje dana supstanca na bazi soje, polovica iz testne skupine je zatrudnjela. S druge strane, samo jedna od 10 koje su imale konvencionalan tretman umjetnom oplodnjom, uspjela je zatrudnjeti.

Liječnici koji stoje iza ovog izvanrednog istraživanja vjeruju da tekućina pod imenom "Intralipid", inače kalorični napitak bogat mastima koji se normalno koristi za hranjenje vrlo bolesnih pacijenata putem cjevčice, može pomoći mnogim ženama da ostvare majčinstvo. Poboljšani postotak uspješnosti poštedio bi žene emocionalne i financijske boli kroz koji prolaze kada moraju iznova ponavljati tretman umjetne oplodnje.

Dr. George Ndukwe iz klinike za plodnost "Care" u Nottinghamu objašnjava: "Svaki dan u klinici viđamo žene koje su prošle kroz brojne tretmane umjetnom oplodnjom, ali s istim negativnim ishodom. Ljudi govore o financijskim problemima, no rekao bih da je emocionalna patnja još i veća. U našoj klinici posvetili smo se traženju odgovora, a vjerujem da svaka četvrta žena koja ne može začeti ima problema s imunološkim sustavom."

Pretpostavlja se da iznimno visoki nivo bijeli krvnih stanica pod imenom "stanice ubojice" zaustavlja trudnoću potičući proizvodnju kemikalija koje napadaju posteljicu i embrij. Kemikalije su otprije poznate po tome što potenciraju reumatozni artritis, a lijek za artritis Humira pokazao se obečavajućim i na polju povećanja postotka začeća. Ipak, ovaj lijek košta oko 3000 dolara po pacijentu, te ne funkcionira kod svakoga. No za oko 320 dolara po osobi, Intralipid je mnogo jeftiniji. U posljednjem istraživanju pokazalo se da je lijek i učinkovitiji u zaustavljanju proizvodnje štetnih kemikalija.


04.01.2011. 06:45:00
Novi komentar
nužno
nužno