« Glazba
objavljeno prije 14 godina
NE ŽELE GA

Snoop Dogg ne ide u Haag

Gradske vlasti smatraju da poznati američki glazbenik ne bi bio pozitivna pojava na glazbenom festivalu Parkpop

Fotografija vijesti
Više o

Haag

,

Snoop Dogg

,

15. ožujka

Organizatori jednog nizozemskog glazbenog festivala otkazali su nastup Snoop Dogga nakon što su lokalne vlasti izjavile da taj američki rapper nije dobrodošao u Haag. "Snoop Dogg neće nastupiti na Parkpopu", ljetnom glazbenom festivalu koji se treba održati 27. lipnja u Haagu, rekli su iz gradske uprave.

Gradske vlasti, Ured tužitelja i Ured policijske uprave zajednički su zatražili od organizatora da 'srežu' program festivala "kako bi se sačuvala slobodna, otvorena i prijateljska priroda Parkpopa".

Glasnogovornik Gradske uprave nije iznio detaljne razloge zbog kojih se tražila zabrana nastupa američkom rapperu, no nagađa se da to ima veze s njegovom burnom prošlošću. Pravim imenom Calvin Broadus, američka glazbena ikona Snoop Dogg imao je nekoliko sukoba sa zakonom - 1993. oslobođen je optužbi za ubojstvo i te je godine stekao svjetsku slavu objavivši svoj album Doggystyle.

Već je imao iskustva s dobivanjem odbijenica za izdavanje viza zbog osuda vezanih za oružje i drogu kao i uske povezanosti s kriminalcima Los Angelesa.

"Jako smo razočarani", rekao je Marit Noorlander, glasnogovornik organizatora festivala. Snoop Dogg je trebao biti jedna od glavnih zvijezda Parkpopa, najvećeg europskog besplatnog pop festivala, zajedno s njemačkom pop legendom Nenom i američkom glumicom/pjevačicom Juliette Lewis.

Prije dvije tri godine Velika Britanija i Australija nisu mu dopustile ulazak zbog suđenja za posjedovanje oružja i marihuane. Ipak, Australija mu je 2008. dala dopuštenje da uđe u zemlju, a što se tiče Velike Britanije, trebao bi se pojaviti na festival Glastonbury kasnije ovoga mjeseca.

17.06.2010. 23:50:00
Novi komentar
nužno
nužno