objavljeno 17.06.2010. 23:50:00
NE ŽELE GA

Snoop Dogg ne ide u Haag

Gradske vlasti smatraju da poznati američki glazbenik ne bi bio pozitivna pojava na glazbenom festivalu Parkpop

Fotografija vijesti

Organizatori jednog nizozemskog glazbenog festivala otkazali su nastup Snoop Dogga nakon što su lokalne vlasti izjavile da taj američki rapper nije dobrodošao u Haag. "Snoop Dogg neće nastupiti na Parkpopu", ljetnom glazbenom festivalu koji se treba održati 27. lipnja u Haagu, rekli su iz gradske uprave.

Gradske vlasti, Ured tužitelja i Ured policijske uprave zajednički su zatražili od organizatora da 'srežu' program festivala "kako bi se sačuvala slobodna, otvorena i prijateljska priroda Parkpopa".

Glasnogovornik Gradske uprave nije iznio detaljne razloge zbog kojih se tražila zabrana nastupa američkom rapperu, no nagađa se da to ima veze s njegovom burnom prošlošću. Pravim imenom Calvin Broadus, američka glazbena ikona Snoop Dogg imao je nekoliko sukoba sa zakonom - 1993. oslobođen je optužbi za ubojstvo i te je godine stekao svjetsku slavu objavivši svoj album Doggystyle.

Već je imao iskustva s dobivanjem odbijenica za izdavanje viza zbog osuda vezanih za oružje i drogu kao i uske povezanosti s kriminalcima Los Angelesa.

"Jako smo razočarani", rekao je Marit Noorlander, glasnogovornik organizatora festivala. Snoop Dogg je trebao biti jedna od glavnih zvijezda Parkpopa, najvećeg europskog besplatnog pop festivala, zajedno s njemačkom pop legendom Nenom i američkom glumicom/pjevačicom Juliette Lewis.

Prije dvije tri godine Velika Britanija i Australija nisu mu dopustile ulazak zbog suđenja za posjedovanje oružja i marihuane. Ipak, Australija mu je 2008. dala dopuštenje da uđe u zemlju, a što se tiče Velike Britanije, trebao bi se pojaviti na festival Glastonbury kasnije ovoga mjeseca.

17.06.2010. 23:50:00
http://m.metro-portal.hr/snoop-dogg-ne-ide-u-haag/42853/