« Kazalište
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
za najmlađe

Snjeguljica otvara novu sezonu u "Trešnji"

Dječje kazalište započet će sezonu 19. rujna premijerom adaptacije poznate bajke

(Saša Midžor/ CROPIX)
Više o

dječje kazalište

,

kazalište Trešnja

,

zagreb-info

Premijernom izvedbom predstave "Snjeguljica i sedam patuljaka" Kazalište "Trešnja" otvorit će 19. rujna novu sezonu. Kako je najavljeno iz kazališta, "Trešnjina" verzija zadržava izvorni sadržaj i bit će prilagođena najmlađim posjetiteljima. Prva izvedba za slobodnu prodaju bit će 20. rujna u 18 sati.

Predstavu izvode većinom članovi "Trešnjina" ansambla u kojemu je od ove sezone i mlada glumica Tena Jeić Gajski, koja će u "Snjeguljici" igrati glavnu ulogu.

To je prva predstava otkad je ravnatelj kazališta glumac i redatelj Saša Anočić, te prva režija za kazalište "Trešnja" mlade redateljice Ivane Čoh, stoji u obavijesti.

U predstavi glume i Ivana Bakarić, Vanda Vujanić Šušnjar, Krunoslav Klabučar, Sanja Hrenar, Tvrtko Jurić, Aleksandra Naumov, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Toni Šestan, Ranko Stojić te Višnja Babić.

Kostime za taj klasik braće Grimm radila je Hana Letica, a osebujnu scenografiju Radovan Ruždjak. Predstava je namijenjena djeci starijoj od četiri godine i osnovnoškolcima.

U drugoj polovici studenog očekuje se premijera predstave "Pipi Duga Čarapa", a mjesec dana kasnije plesno-dramske predstave "Basne", nastale prema motivima Ezopovih djela.

Za prvu polovicu iduće godine najavljena je premijera predstave "Medo Winnie zvani Pooh", namijenjene najmlađoj kazališnoj publici. Donja dobna granica za gledanje te predstave su dvije godine.

Od repriznih predstava u sezoni 2009/2010. na repertoaru će biti "Čokolada", "Čudnovate zgode Šegrta Hlapića", "Svaki pas ima svoj dan", "Oliver Twist", "Ne, prijatelj!", "Alisa" te "I opet... Miffy". (Hina/ metro-portal)

15.09.2009. 16:55:44
Novi komentar
nužno
nužno