« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci
ZANIMLJIVO

Smoothie dijeta mogla bi vam koristiti

Ako tražite zdravi način za mršavljenje, mogli biste isprobati smoothie dijetu. Radi se o vrlo jednostavnoj, a učinkovitoj dijeti u kojoj glavne obroke, koji su često poprilično kalorični, zamijenite sa zdravim smoothiejima.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

dijeta

,

smoothie

Princip smoothie dijete je vrlo jednostavan - više zdravih namirnica u tekućem obliku koje konzumirate dva puta na dan. Uz dva smoothieja dnevno trebali biste imati još jedan konkretan obrok koji treba sadržavati zdrave biljne i životinjske proteine te ugljikohidrate.

Ova vrsta prehrane za mršavljenje preporučuje jedan dan u tjednu bez konzumiranja smoothieja, ali i da se dijeta koristi samo 21 dan.

Nakon toga je potrebna pauza, a taj ciklus se može ponoviti kada god ponovno želite izgubiti kilograme.

Smoothie je zapravo mješavina različitih zdravih namirnica, raznog voća, povrća i sjemenki uz neku tekuću namirnicu bez dodanog šećera. To mogu biti mlijeko (kravlje, kokosovo, bademovo), jogurt s probiotikom, čaj ili čak voda.

Zašto smoothie dijeta?

Ova dijeta služi za smanjivanje neželjenih kilograma i održavanje pravilne tjelesne težine. Smoothie dijetom se mnogo lakše kontroliraju namirnice i kalorije koje unosite, a ovim načinom prehrane možete voditi brz, a zdrav način života.

Osim što koristi za smanjivanje kilograma, smoothie dijeta korisnicima daje dodatnu razinu energije jer je vrlo bogata hranjivim tvarima. Uz to, poboljšava probavu i ubrzava ju što također omogućava gubitak kilograma, ali i rješavanje toksina iz crijeva i organizma. Čišćenje toksina iz tijela pruža brojne dobrobiti poput čišće kože, čvršće kose i sjajnijeg tena.

Pa, isprobajte! ;)

17.11.2020. 13:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    17.11.2020. 17:20
    nema do smoothie jabuka banana mlijeko jagoda
Novi komentar
nužno
nužno