« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
MLJAC

Smokve, superhrana iz dvorišta

Istraživanja su pokazala da smokva smanjuje razinu kolesterola u krvi, poboljšava probavu, služi i za zdravlje srca i kosti, a pomaže i u liječenju dijabetesa

Navalite slobodno!
Navalite slobodno! (Arhiva)
Više o

dijabetes

,

smokve

,

kolesterol

Smokva je jedna od onih domaćih superhrana koju gledamo potpuno drugačije nego razne razvikane egzotične plodove - nama je to usputni zalogaj, a zapravo se radi o izuzetno zdravom plodu.

Naime, istraživanja su pokazala da smokva smanjuje razinu kolesterola u krvi, poboljšava probavu, služi i za zdravlje srca i kosti, a pomaže i u liječenju dijabetesa. 

Osim toga, ovo je voće bogato kalcijem, kalijem, bakrom. magnezijem, a jede se i sušeno i svježe ubrano. Pune su vlakna, prirodnih šećera i suzbijaju glad. 

Potrebno je polovicu narezane smokve staviti na bolno mjesto preko noći i postupak ponoviti nekoliko dana. Najbolja je ona koja je meka na dodir i koja ima čvrstu peteljku.

Pripazite - ako se smokva čuva u hladnjaku, postoji mogućnost da će izgubiti svoj okus, a s obzirom na to da brzo omekani, trebalo bi je pojesti vrlo brzo nakon što je ubrana.

18.08.2019. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno