« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Y/N

Šlogar: Časni sude, ne znam što bih rekao

POGLEDAJTE VIDEO: Optuženi za ubojstvo Ivane Hodak izjavio da se nije dogovorio s odvjetnikom oko krivnje

(Davor Pongračić/CROPIX)
Više o

Ivana Hodak

,

ubijena Ivana Hodak

,

Mladen Šlogar

,

Ljerka Mintas Hodak

,

suđenje šlogaru

Mladen Šlogar, nakon što je priznao ubojstvo Ivane Hodak, ne prestaje s kontradiktornim iskazima.

Tako je danas na početku suđenja za taj zločin, na upit suca Ivana Turudića osjeća li se krivim, Šlogar nonšalantno izjavio da se još ne može odlučiti jer se nije dogovorio s odvjetnikom.

Sudac Turudić ostao je zatečen rekavši da u životu nije vidio kako se o krivnji netko nije dogovorio s odvjetnikom. Odredio je stanku od 15 minuta.

Šlogar je uhićen 06. veljače u jednom zaprešićkom sjeniku i šest mjeseci nakon uhićenja podignuta je optužnica. Sve se zbivalo relativno brzo upravo da bi se Šlogara zadržalo u pritvoru.

Ipak, Ljerka Mintas Hodak, majka ubijene Ivane, kaže kako "misli da istraga nije provedena do kraja. Sud, pogotovo u fazi glavne rasprave, nije taj koji treba vršiti istražne radnje, za to je zadužena policija i organi gonjenja".

„Časni sude, ne znam što bih rekao, nisam se uspio dogovoriti sa svojim odvjetnikom, u dvojbi sam", rekao je Šlogar.

viskovic.jpg
Dečko ubijene Ljubo Pavasović Visković nazočio je raspravi

„Ja ovo stvarno ne razumijem, imali ste prilike za razgovor i dogovore, ali evo ja ću Vam dati tu minutu", poručio mu je sudac Turudić.

Ovakvu Šlogarovu izjavu sud je shvatio kao izjašnjavanje da nije kriv. Zatim su obje strane iznijele dokazne prijedloge.

U optužnici stoji da je Šlogar usmrtio Ivanu Hodak u veži stambene zgrade iz pištolja beretta s dva hica (u vrat i glavu) 6. listopada 2008. u 12 sati, nakon čega se udaljio s mjesta zločina.

Šlogar je tijekom čitanja optužnice rekao kako slabo čuje i potvrdio da nema nikakav primanja u pritvoru. Na kraju je rekao da ne namjerava iznositi obranu.

 

22.09.2009. 10:12:41
Novi komentar
nužno
nužno