« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
epilog

Kako su nas prebili u Brelima

Nezadovoljan krivim informiranjem medija, mlađi brat obitelji Schmidt objavio svoju verziju događaja

Plaža u Brelima
Plaža u Brelima (Arhiva)
Više o

Brela

,

obitelj Schmidt

,

incident u Brelima

,

pretučena njemačka obitelj

Brutalno premlaćivanje njemačke obitelji u Brelima događaj je kojeg se nastojalo što više ublažiti ponajviše zbog turističke slike Hrvatske. Zaista, informacije su bile šture, policija nije iznijela puno detalja tako da hrvatska javnost nije imala kompletan uvid u zbivanja.

No to se promijenilo nakon što je mlađi sin obitelji Schmidt njihovu verziju događaja objavio na forumu forum-kroatien.de, a koju je prenio i blog kroatien-news.net.

"Jedan sam od sinova te obitelji i želim sve ispričati na ovom forumu, jer izvještaji u medijima zapravo ne odgovaraju onome što se dogodilo. Iznijet ću sve detalje, a vi kasnije prosudite o čemu se zapravo radilo", kaže u uvodu mlađi Schmidt.

On piše kako se njegova obitelj tog dana oko 14.30 sati zaputila promenadom na plažu, odnosno uskom ulicom bez nogostupa, a ne u pješačkoj zoni, kako se, kaže, krivo pisalo.

Hodao je pored brata, a njihovi roditelji hodali su na metar ispred njih, kad ih je umalo pokupio crveni BMW kojeg su izbjegli skočivši u stranu. Majka mladog Schmidta rukom je gestikulirala vozaču da vozi sporije Vozač je zatim agresivno zakočio i ljutito iskočio iz auta, krenuvši prema njezinom suprugu.

BMW je, tvrdi Schmidt, vozio mladić po imenu Šošić, što su doznali iz napisa u medijima te kako on uopće nije niti imao vozačku dozvolu. Kasnije je tvrdio i kako je auto vozio njegov otac, a ne on. Iako se Šošić unosio u lice Scmidtu, nije došlo do nasilja odmah.

"Šošić je pitao u čemu je problem, a mi smo mu samo odgovorili kako bi trebao sporije voziti takvom ulicom, zbog djece koja se tamo često znaju igrati", piše Schmidt.

Pet minuta kasnije kad su Schmidtovi stigli do plaže, četvorica muškaraca su vikala i kretala se prema njima. Ubrzo je nastala opća tučnjava, koju su braća Šošić i njihov otac započeli, nemilosrdno nasrnuvši na njih, tvrdi na forumu Schmidt.

Šošići su navodno imali bokser i metalnu šipku u rukama te su ih njima udarali, a tučnjava se odvijala po čitavoj plaži.

"Spasila nas je jedna hrabra starija žena, koja se uplela u sukob i smirila sve osim mladića sa šipkom, koji je nastavio udarti mog brata", naglašava Schmidt.

Mladić se povukao tek kad se majka ispriječila između njih i kad su ga ostala trojica pozvali da to učini. Nedugo nakon toga su sva četvorica brzo nestali.

"Gospođa koja nas je spasila rekla nam je kako takvu mržnju nikad nije vidjela u nečijim očima te kako je bila uvjerena da su nas htjeli ubiti", objasnio je Schmidt.

"Tražili smo da se pozove policija i je jedan od mještana učinio. Drugi je pak uspio zapisati registarsku oznaku crvenog BMW-a. Čim smo došli u stan, policija je već bila tamo", prepričava mladi Schmidt.

Čudno mu je, kaže, što hrvatska policija incident tretira kao najobičniju tučnjavu, a zapravo se radilo, kako on smatra, o oružanom napadu. Bez obzira na sve, njegova obitelj ne smatra da su Hrvati agresivni, već dapače, vrlo prijateljski nastrojeni. Pohvalio je rad njemačkog veleposlanstva i zahvalio svima koji su im pomogli.

22.09.2009. 09:33:48
Novi komentar
nužno
nužno