« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Skupština nezadovoljna novim načelnikom PU

Nema jamstava da će Peran biti dobar

Branko Peran
Branko Peran (Davor Pongračić/CROPIX)
Više o

Gradska skupština

,

Branko Peran

,

PUZ

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine nisu večeras dali pozitivno mišljenje o imenovanju načelnika zagrebačke Policijske uprave (PU) Branka Perana, iako su većinom glasova dali pozitivno mišljenje o razrješenju bivšeg načelnika PU-a Ivice Tolušića.

Za imenovanje Perana bilo je 10 zastupnika, 11 je bilo protiv, a osam suzdržano.

Rekavši da su zastupnici SDP-a glasovali protiv ili bili suzdržani, Igor Dragovan (SDP) novinarima je izjavio da je to više politička poruka Vladi da se ovako ne može ponašati prema najvišem predstavničkom tijelu građana grada Zagreba.

Tijekom rasprave potpredsjednik Skupštine Pero Kovačević zatražio je da se promijene zakonski propisi o imenovanju načelnika PU-a. Ako je netko bio dobar načelnik PU-a tamo gdje je prije bio, ne znači da će biti dobar i u Zagrebu, drži Kovačević. Ocijenio je da u slučaju Perana nema jamstva da će on biti dobar načelnik zagrebačke Policijske uprave.

Najavivši da Klub zagrebačkih zastupnika neće glasovati za Peranovo imenovanje, Joško Morić je kazao da Hrvatska ima jedan od najstrožih zakona o sigurnosti na cestama, ali i najviše poginulih. "Premijer mijenja načelnike PU-a kao da je riječ o nogometnoj momčadi", ocijenio je Morić, dodavši da su u zadnja tri mjeseca promijenjena trojica "vođa momčadi". Smatra da se brzopletom smjenom načelnika zagrebačkog PU-a organiziranom kriminalu poručuje: "istucite neku poznatu osobu pa ćemo staviti novoga".

Igor Dragovan (SDP) rekao je da je sigurnosno stanje u Zagrebu loše te da se boji kako i novi načelnik neće biti duga vijeka.

Skupština je većinom glasova nakon višesatne rasprave prihvatila prijedloge na izmjene i dopune GUP-a Zagreba i Sesveta, o kojima će građani dati svoje mišeljenje od sredine listopada. Većina prijedloga odnosila se na prenamjenu zelenih površina u građevne zone ili zone mješovite namjene. (HINA)

27.09.2008. 00:27:16
Novi komentar
nužno
nužno