« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
PLAN ZA VIKEND

Krenite Kesten cugom na Kestenijadu

Desetu godinu za redom u rodni kraj kestenja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

Kesten cug

,

Lika Express

,

turistički vlak

,

kestenijada

Najznačajnija turističko-kulturna manifestacija za Grad Hrvatsku Kostajnicu "Kestenijada", tradicionalno se već desetu godinu održava prvi vikend u listopadu, a za goste iz Zagreba 4. i 5. listopada prometovat će izletnički vlak Hrvatskih željeznica "Kesten cug".

Uz izložbe, koncerte, nastupe folklornih grupa, sportska takmičenja i druge zanimljivosti na Kestenijadi će se predstaviti brojne udruge sa svojim izložbeno-prodajnim programom i radionice zaboravljenih starih obrta i zanata.

Za goste, ljubitelje prirode, koji žele prošetati šumskim stazama i sami skupljati kestene, bit će organiziran prijevoz do okolnih šuma, gdje će im tamošnji stanovnici i članovi lovačkog društva prirediti doček.

Istoga vikenda, 4. i 5. listopada, vozit će još jedan izletnički vlak HŽ-a, "Lika Express", na relaciji Zagreb - Gospić i natrag na događanje pod nazivom "Jesen u Lici".

Na izložbi "Jesen u Lici" javnosti će biti predstavljeni proizvodi malih poljoprivrednih gospodarstava (proizvodi od mlijeka, pekmez, med, sokovi, vina, kolači, sir i drugo), malih poduzetnika i svih onih koji proizvode različite prehrambene, uporabne i ukrasne proizvode čuvajući tradiciju ličkoga kraja. (metro-portal/hina)

26.09.2008. 14:23:53
Novi komentar
nužno
nužno