« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
Aktualni sat Gradske skupštine

Bandić: Ne favoriziram mesare...

Vice Vukov dobiva ulicu u Zagrebu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (EPH/CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

Gradska skupština

,

Alenka Košiša Čičin-Šain

,

aktualni sat

,

Vice Vukov

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić podržao je na današnjem Aktualnom satu Skupštine Grada Zagreba prijedlog Alenke Košiša Čičin-Šain (HNS) da nedavno preminuli pjevač Vice Vukov dobije ulicu u Zagrebu.

"Mislim da nema niti jednog zastupnika Gradske skupštine koji to neće podržati", rekao je Bandić istaknuvši da se radi o moralnoj vertikali onoga "kome je Bog podario bariton bez premca".

Na tvrdnju Alenke Košiša Čičin-Šain da je Zagreb na zamjeni zemljišta preko puta bolnice Merkur za zemljište u Resniku oštećen za oko šest milijuna kuna, Bandić je kazao da ne zna po čijem je nalogu to zemljište zamijenjeno. Dodao je da će dobiti pismeni odgovor od pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje i graditeljstvo Davora Jelavića.

"Nikoga ne favoriziram, nikakve prijatelje, kumove ili mesare", odgovorio je zagrebački gradonačelnik na upit Margarete Mađerić (HDZ) što je s najmom za Gradsku kavanu te pogoduje li ponovno svojim prijateljima. Bandić je kazao da je u tijeku žalbeni postupak, a sve će se znati do 15. studenoga.

Podržao je i prijedlog Joška Morića (DC) da se u Zagrebu osnuje gradska policija. Također se složio s prijedlogom Pere Kovačevića (nezavisni zastupnik) da se u Skupštini organizira posebna tematska sjednica o sigurnosti građana u Zagrebu. Najavio je da će se sutra u zagrebačkom poglavarstvu održati okrugli stol o sigurnosti u Zagrebu.

Na upit Morane Paliković-Gruden (HNS) kada i na koji način će uprava Holdinga izvijestiti što se tamo događa, Bandić je podsjetio da je gradski kontrolni ured po njegovu nalogu izvršio kontrolu Zagrebačkih cesta te da nikad nije govorio o kriminalnim djelima u toj tvrtki. Bandić je kazao da bivši predsjednik Uprave Holdinga Slobodan Ljubičić nije imao sluha za javnost i informacije, da nije pravodobno i valjano komunicirao s javnošću, te kako se nada da će sadašnji predsjednik Uprave Ivo Čović to raditi.

Prije Aktualnog sata Joško Morić, u ime Kluba Zagrepčana, zatražio je da se s dnevnog reda skine točka o razrješenju i imenovanju novog načelnika zagrebačke policijske uprave. Morić drži da se time Skupština drugi put u zadnja tri mjeseca omalovažava, jer se dovodi u poziciju da daje mišljenje do kojega nitko u državnoj vlasti ne drži. "Time se omalovažava ovaj dom, ali mi nemamo pravo omalovažavati sebe i građane koje zastupamo", kazao je.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da treba poštovati Ustav i Zakon o policiji te da se ne može ništa bez izmjene tog zakona. Većinom glasova zastupnika taj prijedlog Kluba Zagrepčana je odbijen.

Predsjednica Skupštine Grada Zagreba Tatjana Holjevac izvijestila je da je Jasmina Havranek izabrana za predsjednicu Kluba SDP-a, HSS-a i HSU-a. (HINA)

26.09.2008. 14:00:31
Novi komentar
nužno
nužno