« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

U Klinici za dječje bolesti otvorene dvije novouređene poliklinike

Poliklinika za dječju nefrologiju i Poliklinika za dječju kardiologiju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Marin Tironi/CROPIX)
Više o

Klinika za dječje bolesti

,

nefrologija

,

kardiologija

U Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj danas su otvorene dvije novouređene poliklinike - Poliklinika za dječju nefrologiju i Poliklinika za dječju kardiologiju.

Po riječima ravnatelja Klinike dr. Gorana Roića, u novouređenim prostorijama Poliklinike za nefrologiju od sada se nalaze dvije nefrološke ambulante koje se bave patologijom mokraćnog sustava kod djece.

Uz ultrazvučnu dijagnostiku bubrega i mokraćnog mjehura u novoj se poliklinici provode invazivna i neinvazivna urodinamska ispitivanja, kao i uroterapije.

Kardiološka poliklinika ima težište na neinvazivnoj kardiološkoj dijagnostici, a u njoj se obavljaju pregledi kao što su elektrokardiografija, ehokardiografija, monitoriranje srčanog ritma, monitoriranje srčanog tlaka i ergometrija.

U novouređenim prostorijama znatno su poboljšani uvjeti za rad, čime će se poboljšati kvaliteta zdravstvenih usluga, ali i zadovoljstvo malih pacijenata, rekao je dr. Roić.

Novouređeni prostori u potpunosti su prilagođeni djeci, a adaptacija je napravljena uz poštivanje arhitektonske tradicije, kako bi se obje poliklinike uklopile u već postojeću arhitektonsku strukturu bolnice.

Uređenje poliklinika stajalo je 1,2 milijuna kuna, a omogućeno je donacijama tridesetak donatora, među kojima je najveći SN Holding. (HINA)

25.09.2008. 14:02:44
Novi komentar
nužno
nužno