« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina
MLJAC

Skinite salo s trbuha za mjesec dana!

Salo oko trbuha je najtvrdokornije i najopakije - lako se lijepi, a teško skida, no ako primjenite ovaj recept, za mjesec dana ga više - nema!

Čudesni kumin će vas riješiti problema
Čudesni kumin će vas riješiti problema (Arhiva)
Više o

salo na trbuhu

,

skidanje sala

,

jogurt

,

kumin

Salo oko trbuha najveći je problem za zdravlje i izgled, a ako mislite da je potrebno mukotrpno vježbanje i rigorozna dijeta da biste ga se riješili - varate se.

Naime, za takve slučajeve uvijek se prvo treba obratiti prirodi, a ona nam je podarila čudesni kumin, začin koji se naveliko koristi u sjevernoj Africi i ostatku arapskog svijeta, dok je kod nas i dalje teška egzotika za koju se rijetko tko odlučuje.

No, evo recepta za skidanje sala - dovoljna je mala čaša jogurta s 3 g praha kumina dnevno, i za mjesec dana vaš će trbuh izgledati puno, puno bolje, da ne govorimo o svim koristima za zdravlje koje ćete na taj način dobiti.

Kumin je začin koji imenom i izgledom sjemenki podsjeća na kim, pa se često događa da se zamijene, no radi se o ipak o drugoj biljci koja ima mnoge blagotvorne učinke na zdravlje.

Eterična ulja u kuminu osim intenzivnog okusa smiruju želudac i pospješuje probavu hrane te sprječavaju grčeve u želucu. Prema ayurvedskom vjerovanju kumin čisti krv, smiruje crva i želudac te pospješuje rad jetre i bubrega.

Kumin je pun fitosterola, spojeva koji snižavaju razine lošeg kolesterola u organizmu, tako da bi bilo svratiti do prve trgovine zdrave hrane i nabaviti ga!

18.05.2016. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno