« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci
MA DA?

Skidajte kilogram jutarnjim - sunčanjem

Dan treba započeti na suncu jer će sunce potaknuti mršavljenje, adovoljno je da svoju prvu kavu popijete na suncu u trajanju od 20 minuta do pola sata

Jutarnje sunce je sjajno za skidanje kilaže
Jutarnje sunce je sjajno za skidanje kilaže (Shutterstock)
Više o

skidanje kilograma

,

jutarnje sunce

Mršavljenje nas gotovo sve muči, makar u nekoj fazi života, a većini ljudi pada mrak na oči kad samo pomisle na to da bi trebali ići na dijetu ili vježbati kako bi istesali liniju.

No, znanstvenici tvrde da sve to radi, ali i da postoji način kako se može skinuti višak kilograma na prilično hedonističan način - sjedenjem!

Ne vjerujete? Mislite da buncamo? Griješite, jer radi se o sjedenju koje ima određene preduvjete - mora biti ujutro i mora biti na suncu.

>> Jutarnje sunce topi kilograme >>

Znamo, zvuči ludo, ali istraživanja su pokazala da sunčanje na jutarnjem suncu izravno utječe na gubitak kilograma, otkrili su znanstvenici koji su povezali izlaganje jutarnjoj svjetlosti s nižim indeksom tjelesne mase, popularnim BMI.

Dake, savjet za skidanje kilograma stvarno ne može biti jednostavniji - dan treba započeti na suncu jer će sunce potaknuti mršavljenje, a dovoljno je da svoju prvu kavu popijete na suncu u trajanju od 20 minuta do pola sata. Štoviše, nije ni potrebno izlaziti van, možete se okupati svjetlošću i u svome domu.

>> Obavezno usvojite ove jutarnje navike >>

Naime, pokazalo se da izloženost jutarnjoj svjetlosti jačine 500 luksa, i to umjetne, dovelo do značajnih promjena u indeksu tjelesne mase, a prirodna sunčeva svjetlost u jutarnjim satima ima i dvostruko više.

>> Zašto je jutarnja kava odličan izbor >>

Zaključak znanstvenika temeljem ovog istraživanja jest da izloženost jutarnjem svjetlu regulira metabolizam i omogućava sagorijevanje više masti nego što je uobičajeno, a pokazalo se i da izloženost suncu u popodnevnim satima nema takav učinak.

Dakle, ako niste shvatili, da rezimiramo - jutarnja kava, jutarnje sunce (barem pored prozora ili u omiljenom kafiću) i blagotvoran učinak na vaše masne naslage je zagarantiran. Što se čeka? 

02.07.2017. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno