« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
SUNCE I IGRA

Sigurna dječja igra na suncu

Djeca obožavaju igru na vanjskom prostoru, pogotovo po ljeti. Zaštite ih da budu sigurni dok se igraju.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (dinikusuma.com)
Više o

sprej za sunčanje

,

djeca i sunce

,

dječja igra

Iako smo dobro zagazili u osmi mjesec i temperature iz srpnja se vjerojatno neće ponoviti, i dalje je sunce prilično jako i treba se paziti. Da ćemo se na plaži mackati zaštitnim faktorima svaki čas, više nije potrebno ponavljati (barem se nadamo), no moramo se sjetiti kako nas sunce grije svojim zrakama i kad nismo blizu plaže.

Posebno se trebamo posvetiti dječici koja će rado i cijeli dan provesti na suncu igrajući se što na plaži, što u parku ili samo ispred kuće i teško da ćemo ih natjerati da se drže hlada.

Sjetite se namazati dijete već ujutro nakon jutarnje higijene. Mnogi roditelji zaborave da je kremama za sunčanje potrebno do pola sata kako bi započele djelovati.

Obucite laganu majčicu, ako imate i dugih rukava (ali laganu prozračnu) kako bi što više zaštitili nježnu dječju kožu. Šeširić ili kapica koja štiti i vrat i glavu obvezna je i za najkraći izlazak!

Nemojte zaboraviti da UV zrake dolaze do nas i na oblačne dane. Čak 80% UV zraka prolazi kroz oblake, a neki ih i pojačavaju efektom zrcala.

Da na najjačem suncu ne trebate biti ni vi ni vaša djeca vjerojatno znate i sami, a evo vam i mala igrica koju možete igrati s djetetom da biste pokazali kad se sa sunca treba skloniti: mjerite svoju sjenu. Ako je sjena kraća od vas, zrake sunca su jake i trebate se maknuti, kad sjena postane duža, igra na suncu je dozvoljena.

12.08.2011. 14:08:00
Novi komentar
nužno
nužno