« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
MLJAC

Sexyburger za fit tijelo i obilje energije

Odrezak i jaje će pomoći da figura bude čvrsta, avokado koji obiluje vitaminom E pobrinut će se za lijepu kožu, a sjemenke daju dovoljno minerala

Zdravo, ukusno i korisno
Zdravo, ukusno i korisno (FitTijelo)
Više o

hamburger

,

recept

,

zdravi hamburger

Sexyburger će nahraniti vaše tijelo bjelančevinama, vitaminima, mineralima i zdravim mastima. Odrezak i jaje će pomoći da figura bude čvrsta, avokado koji obiluje vitaminom E pobrinut će se za lijepu kožu, a sjemenke daju dovoljno minerala.

Sastojci

1/2 cvjetače
1 jaje
sol
papar
zreli avokado
1/4 manjeg luka
sok 1/2 limuna
kajenski papar
1 pileća prsa (odrezak)
maslinovo ulje
2 rotkvice
razne sjemenke
mladi špinat (može i rikula ili lisnata salata po izboru)

Priprema

Lepinje

U visoku posudu nadrobimo cvjetaču na manje cvjetove. Štapnim mikserom izmiksamo cvjetaču kako bi smo dobili "cvjetačinu rižu" po izgledu. Cvjetaču zatim na 1 minutu stavimo u mikrovalnu pećnicu (ako nemate mikrovalnu, cvjetaču možete kuhati u vodi 15 minuta i zatim dobro ocijediti).

Kuhanu cvjetaču istresemo na čistu kuhinjsku krpu, koju iznad sudopera zavijemo na obje strane kako bi se uklonila suvišna voda. Istresemo u posudu, dodamo jaje, sol i papar te dobro promiješamo kako bismo dobili jednoličnu masu. Masu izlijemo na papir za pečenje i oblikujemo "lepinje." Pečemo nekih 9 minuta na 180 stupnjeva, odnosno dok "lepinje" ne porumene i hrskavo se zapeku.

Odrezak

Meso operemo, osušimo, posolimo i popaprimo te ispečemo na tavi, na dobro zagrijanom ulju.

Umak

Avokado prerežemo po sredini, izdubimo meso i stavimo ga u manju posudicu. Dodamo kajenski papar, sol, papar, nekoliko kapljica limunovog soka i na sitno nasjeckani luk. Izgniječimo sve vilicom dok ne dobijemo glatku smjesu.

Ostala priprema

Rotkvice operemo i narežemo na tanke kolutiće. Operemo salatu i položimo ju na veći tanjur. Salatu pokapamo s preostalim limunovim sokom i posipamo sjemenkama. Položimo jednu "lepinju" i namažemo ju avokadovim umakom. Na vrh stavimo rotkvice i odrezak. Pokrijemo s drugom "lepinjom."

Ovaj i još mnogo zdravih recepata možete pronaći na portalu FitTijelo.com

11.12.2016. 11:15:00
Novi komentar
nužno
nužno