« Seks
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
EH, DA ...

Seks i čuvanje muškog zdravlja

Istraživanje je pokazalo da muškarci koji masturbiraju barem 21 put mjesečno imaju 33% manje šanse da dobiju rak prostate od onih koji nisu ejakulirali

21 put mjesečno, momci...
21 put mjesečno, momci... (Arhiva)
Više o

ženska masturbacija

,

rak prostate

,

prevencija

,

ejakulacija

Seks je dobar za zdravlje, naravno, a kad su u pitanju muškarci, redovita ejakulacija može pomoći u očuvanju zdravlje prostate, ustanovili su znanstvenici.

Ako ne znate koliko biste puta trebali svršiti da to i napravite, evo odgovora - optimalni broj ejakulacija je 21 mjesečno, odnosno 252 godišnje, piše Independent.

Studija objavljena u časopisu European Urology provedena na 32 tisuće muškaraca ustanovila je da česte ejakulacije smanjuju rizik od razvoja raka prostate za 33 posto. Iako znanstvenici s Harvarda koji su proveli studiju nisu potpuno sigurni zašto ejakulacija smanjuje rizik od raka prostate, vjeruju da se ejakulatom iz tijela izbacuju toksini.

"Istraživanje je pokazalo da muškarci koji masturbiraju barem 21 put mjesečno imaju 33% manje šanse da dobiju rak prostate od onih koji nisu ejakulirali", piše u rezultatima studije.

Rak prostate treći je najčešći rak među muškarcima u Americi. Stručnjaci preporučuju vježbanje i redovite preglede, a sad sugeriraju da u očuvanju zdravlja prostate pomaže i ejakulacija. Također, napominju kako razvoju raka prostate mogu doprinijeti prekomjerna težina, duhan i nezdrava prehrana.

04.07.2017. 21:33:00
Novi komentar
nužno
nužno