« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
OPREZ!

Sedam najvećih beauty grijeha

Dok su neki beauty grijesi još i prihvatljivi ukoliko ih ne činite prečesto, postoje oni koji su puno pogubniji za lijep izgled nego što ponekad volimo misliti

Fotografija vijesti
Više o

njega lica

,

njega kože

,

ženska ljepota

,

beauty tip

Unatoč tomu što većina nas voli i želi imati lijepu kosu i kožu, povremeno nam se svima dogodi da „zgriješimo" ostajući koji minutu predugo u solariju ili čineći masakar nad tvrdoglavim prištićem koji nam je niknuo posred čela. Ipak, dok su neki beauty grijesi još i prihvatljivi ukoliko ih ne činite prečesto, postoje oni koji su puno pogubniji za lijep izgled nego što ponekad volimo misliti. Pročitajte i saznajte što i sami radite pogrešno.

1. Spavanje sa šminkom na licu

Izašli ste nakon dugo vremena vani s prijateljicama, fenomenalno se provele, popile koje piće viška i onesvijestili se u krevetu prije negoli ste se uspjeli čak i izuti. Na kraju krajeva, ta upozorenja na spavanje sa šminkom ionako su malo pretjerana, zar ne? Nažalost, nisu. Čak i ako zanemarimo činjenicu da ćete morati prati plahtu i jastučnicu, šminka koja ostane na licu prava je katastrofa za kožu, pogotovo ukoliko ste skloni aknama, jer se na taj način začepljuju pore u kojima se skuplja prljavština. Noć je vrijeme u kojem se naša koža regenerira, stoga ju obavezno dobro pripremite za to prije spavanja.

2. Pretjerani piling

Povremeni piling tretmani odlična su ideja za održavanje kože mladom i svježom, ali mnoge su žene sklone to raditi puno češće nego im je doista potrebno, što u konačnici napravi puno veću štetu nego da ga nikad ne radite. Pilingom se uklanjaju sve mrtve stanice kože s vašeg lica, ali takav tretman istovremeno kožu čini osjetljivijom na sunčeve zrake i kozmetičke proizvode. Dvaput tjedno ljeti i jednom tjedno zimi sasvim je dovoljno.

3. Nedovoljno sna

Ukoliko se svako jutro morate rano dizati za fakultet ili posao, sasvim je logično da si ne možte svaku večer priuštiti 12 sati beauty sna. Ipak, ukoliko spavate manje od sedam, ugrožavate si ne samo lijep izgled, već i zdravlje. Ne postoji način da vaše tijelo nadoknadi nedostatak sna osim samog spavanja, stoga učinite sve da uhvatite tih sedam do osam sati svake večeri. Vaše tijelo će znati kako vam se zbog toga odužiti.

4. Pretjerivanje sa solarijem

Unatoč tome što stručnjaci uglavnom tvrde da je solarij nešto što biste trebali zaobilaziti u širokom luku, životna je realnost da ćete si povremeno ipak priuštiti ovaj tretman, posebice uoči ljetnih praznika. Ukoliko baš morate ići, činite to da ciljano pocrnite (uoči ljetnog odmora, primjerice) i nipošto češće od jednom tjedno. Isto tako, klonite se jakog sunca već tamo od sredine proljeća.

6. Stiskanje prištića

Ne postoji gora stvar od ogromnog prišta nasred čela koji vam nastane taman uoči nekog važnog događaja, ali stiskanje nikad, ali baš nikad nije rješenje. Što je prištić veći, tim su veće i šanse da će vam njegovim stiskanjem ostati ružan ožiljak, a u najgorem slučaju može doći i do lokalne infekcije ili čak pucanja kapilara. Ako ste baš odlučni u namjeri da ga stisnut, koristite se štapićima od vate, dezinficirajte područje oko prištića i držite istisnuti prištić pritisnut sterilnom vatom nekoliko minuta da zaustavite moguće krvarenje.

7. Pretjerana hidratacija

Neprestano slušamo o tome koliko je važno kožu uvijek držati hidratiziranom, zbog čega smo skloni utapati naše lice u losionima i kremama, posebice za vrijeme zimskih mjeseci. Nažalost, i ovdje se može dogoditi da lako pretjeramo, pri čemu nam se mogu stvoriti tzv. milije, bijele mrlje koje nastaju kad mrtve stanice ostanu zarobljene u koži.

11.04.2012. 13:45:00
Novi komentar
nužno
nužno