Šećeri i loše masti utječu na mozak
Prehrana s visokim udjelom šećera i tzv. loših masti je u novom istraživanju povezana sa slabijim rezultatima na testovima kognitivnih sposobnosti
Od ovoga dokazano postajete gluplji (Shutterstock)
Masna hrana puna šećera iliti bilo koja hrana iz lanaca brze prehrane ima poguban utjecaj na kognitivne sposobnosti - prevedeno, zaglupljuje vas.
Američki znanstvenici sa Sveučilišta Oregon State dodaju kako su već dobro poznate posljedice ovakve prehrane na tjelesno zdravlje.
Prema novim nalazima, preveliki unos šećera te zasićenih i trans-masti dovodi do promjena u brojnosti i sastavu crijevnih bakterija.
To za posljedicu može imati značajno slabljenje kognitivnih sposobnosti, piše stručni časopis Neuroscience.
Prehrana bogata šećerom se pokazala posebno štetnom za funkciju mozga zbog negativnog utjecaja i na kratkoročno i na dugoročno pamćenje
27.06.2015. 13:35:00
Novi komentar