« Život
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
ZAGLUPLJIVANJE

Šećeri i loše masti utječu na mozak

Prehrana s visokim udjelom šećera i tzv. loših masti je u novom istraživanju povezana sa slabijim rezultatima na testovima kognitivnih sposobnosti

Od ovoga dokazano postajete gluplji
Od ovoga dokazano postajete gluplji (Shutterstock)
Više o

mozak

,

šećer

,

brza hrana

,

kognitivne sposobnosti

,

transmasti

Masna hrana puna šećera iliti bilo koja hrana iz lanaca brze prehrane ima poguban utjecaj na kognitivne sposobnosti - prevedeno, zaglupljuje vas.

Američki znanstvenici sa Sveučilišta Oregon State dodaju kako su već dobro poznate posljedice ovakve prehrane na tjelesno zdravlje.

Prema novim nalazima, preveliki unos šećera te zasićenih i trans-masti dovodi do promjena u brojnosti i sastavu crijevnih bakterija.

To za posljedicu može imati značajno slabljenje kognitivnih sposobnosti, piše stručni časopis Neuroscience.

Prehrana bogata šećerom se pokazala posebno štetnom za funkciju mozga zbog negativnog utjecaja i na kratkoročno i na dugoročno pamćenje

27.06.2015. 13:35:00
Novi komentar
nužno
nužno