« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
SVE BOLJE!

Schengenfest najavio petog headlinera - HIM!

Trodnevne festivalske ulaznice + 4 dana kampiranja još uvijek možete kupiti po cijeni od 60,50 eura ​​i to samo do 28. svibnja

HIM stiže na Schengenfest
HIM stiže na Schengenfest (Schengenfest)
Više o

ulaznice

,

cijena ulaznica

,

kampiranje

,

Schengenfest 2014

,

HIM

Schengenfest predstavlja i petog „headlinera" ovogodišnjeg festivala - najveću finsku rock skupinu svih vremena koju možemo okarakterizirati kao spoj metala, gotha i hard rocka - HIM!

Mnogi prepoznaju grupu HIM i po frontmenu Ville Vallu, karizmatičnom glazbeniku koji je kao mladić radio u očevu sex shopu, svirao u nizu lokalnih bendova i prekinuo školovanje jer se htio baviti samo glazbom. Fanovi znaju da je ime grupe HIM u biti skraćeno His Infernal Majesty, ali danas HIM više nema veze s početnim značenjem. Grupu su osnovali pjevač Ville Valo, gitarist Mikko Lindström i basist Mikko Paananen, a do sada su izdali osam studijskih albuma te su jedini finski sastav koji je postigao zlatnu nakladu u SAD-u.

Svoj prvi studijski album Greatest Love Songs Vol. 666 objavljuju 1997. i doživljavaju veliki uspjeh u Europi i Skandinaviji koji je osim obrade pjesme Chris Isaaka  "Wicked Game" donio i odličnu obradu Oyster Culta "Don't Fear the Reaper". Album "Razorblade Romance"  objavljuju tri godine nakon te postižu ogroman svjetski uspjeh s pjesmama „Right here in my arms" i "Join Me In Death"., koja je ujedno prva pjesma s područja skandinavske rock glazbe koja je zauzela prvo mjesto na top-ljestvicama izvan Finske!

Uslijedili su albumi „Deep Shadows and Brilliant Highlights" , „ Love Metal"- kojim su stekli prekooceansku slavu i završili na američkoj turneji, zahvaljujući Bama Margeru, skateru i članu MTV-jevog showa "Jackass" koji je učinio mnogo za promociju benda u SAD-u. Album je snimljen u Finnvox studiju koji je odlično prihvaćen u američkim medijima, posebice u časopisima Kerrang i Rolling Stone. Nakon toga izdali su još četiri albuma; „Dark Light", koji je dostigao platinastu nakladu u SAD - u, „Screamworks: Love In Theory & Practice" , XX: Two Decades Of Love Metal - album s njihovim najvećim hitovima i posljednji za sada - „Tears On Tape"

Uz mnogobrojne albume i singlove, HIM su poznati i po svom simbolu heartagramu koji kao spoj srca i pentagrama simbolizira savršeni kontrast između života i smrti ili ljubavi i mržnje, a nacrtao ga je sam Ville Valo. Njihov glazbeni stil najčešće se opisuje kao „Love Metal".

Ove godine, Schengenfest u suradnji s poznatim ljubljanskim centrom urbane kulture „Kino Šiške", dovest će i predstaviti neke od najmodernijih trendova globalne glazbene scene.

Uz južnoafričku grupu Die Antwoord, čelistični duo 2CELLOS, britansku senzaciju Morcheeba, makedonskog DJ-a i autora glazbe Djaikovskog (Kiril Džajkovski), HIM i brojne druge, bit će to nezaboravan, trodnevni tulum od 1. 8. - 3. 8. 2014. u Vinici.

Kontigent ulaznica od 53 eura već je rasprodan, no trodnevne festivalske ulaznice + 4 dana kampiranja, još uvijek možete kupiti po cijeni od 60,50 eura ​​i to samo do 28. svibnja. Za tu cijenu, osim festivalskih ulaznica i besplatnog kampiranja, dobit ćete bogat glazbeni program svjetski poznatih glazbenika na čak tri stagea - glavnom, elektronskom i jednom na plaži, nikad bogatiji popratni program i provod koji ćete doživotno pamtiti! Od lipnja u prodaju kreću i jednodnevne ulaznice, a organizatori upozoravaju da svoje ulaznice nipošto ne kupujete na mjestima koja nisu za to ovlaštena.

Ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te putem www.eventim.hr; www.entrio.hr te putem www.kartoteka.si.

Pratite vijesti o Schengenfestu na web stranici festivala ili putem facebook-a!

29.04.2014. 12:52:00
Novi komentar
nužno
nužno