« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
POGLEDAJTE

Laibach u Nedjeljom u 2 kod Ace Stankovića

Kultna slovenska grupa Laibach gostovati će u nedjelju 4. svibnja u poznatoj emisiji “Nedjeljom u 2” Aleksandra Stankovića

Poslastica - Laibach kod Stankovća
Poslastica - Laibach kod Stankovća (Arhiva)
Više o

Nedjeljom u 2

,

Laibach

,

Spectre

,

NU 2

Bit će to prvi nastup benda u ovoj popularnoj emisiji, a dolazi pet dana uoči njihovog velikog zagrebačkog koncerta u Tvornici kulture na kojem će promovirati sjajan studijski album Spectre. Nastupom u Zagrebu 9.5. Laibach nastavlja dugačku turneju u sklopu koje su već obišli 17 europskih zemalja i Hong Konga gdje su svirali 22. ožujka.

Nakon Tvornice Libachu na putu će se naći Ljubljana, Beograd, Sofija, Bukurešt i Split gdje dolaze 16. lipnja.

Dugoočekivani studijski album grupe Laibach "Spectre", službeno objavljen 3. ožujka, dočekan je hvalospjevima od mnogih eminentnih europskih medija.

!Laibach - nevjerojatni kumovi pokreta Occupy i Anonymous - relevantniji nego ikad" pisao je Guardian. "Spectre je dokaz da nitko to ne radi bolje" istaknuo The Wire, dok je glazbeni portal Rock A Rolla podcrtao da je album "divlji, ambiciozan I zreo za krivo tumačenje i previše analiziranja". Laibach su od samog početka isticali da će "Spectre" po mnogočemu označiti novo poglavlje u povijesti benda. Velik i važan, ali usudili bi se reći i, opasan korak naprijed za grupu koja se politički nikad nije jasno opredjelila, ali je konstantno analizirala politiku kroz svoja djela. Sad je došlo vrijeme da se puno toga promjeni jer "Spectre" doslovce zvuči kao politički manifest u poetskoj formi. S novim tekstovima i pjesmama Laibach, koji su uvijek djelovali kontroverzno ili odavali dojam da djeluju, jasno zauzimaju stranu i svjesno napuštaju udobnost svoje nekadašnje političke slobode i neutralnosti.

U prvi plan je brzo dospjela zarazna "The Whistleblowers", zarazna i optimistična tema s klasičnim "militantnim i simfonijskim" štihom Laibacha koja zvuči kao nastavak "Colonel Bogey Marcha" i aludira na heroizam novih, "digitalnih" Prometeja slobode - Bradleya Manninga, Edwarda Snowdena, Juliana Assangea. Odličan pripadajući spot režirao je Norvežanin Morten Traavik koji je treningu mladih latvijskih gimnastičara dodao štih komunističkih propagandnih filmova I nazvao ga "vizualnim manifestom".

Uz objavu albuma Laibach su odlučili oformiti političku stranku kako bi, prema svojim riječima, "kreirali mogućnost za organizirani i sinkronizirani međunarodni pokret koji će pomoći promjeniti svijet gdjegod je potrebno i moguće. Pristupanje stranci je besplatno, na adresi http://spectre-party.org/spectre-party/, ali uz napomenu da jednom kad se učlane članovi ne mogu napustiti stranku već jedino stranka može napustiti njih.

Koncert u Tvornici kulture 9. svibnja dio je serije koncerata kojima se proslavlja 30 godina Radija 101.

Ulaznice

Ulaznice za koncert nalaze se u prodaji po cijeni od 95 kn do 8. svibnja. Na dan koncerta cijena ulaznice iznositi će 110 kn.

Prodajna mjesta:

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

30.04.2014. 09:38:00
Novi komentar
nužno
nužno