« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca
ZAPAMTITE!

Savjeti za pomlađivanje tijela

Već ste do sadas valjda čuli da različiti dijelovi tijela različito stare, tako da je srce često i devet godina "mlađe" od ostatka tijela, dok su grudi često "starije"

Izgledajte mlado!
Izgledajte mlado! (Arhiva)
Više o

pomlađivanje

,

tijelo

Pomlađivanje je, nekima, cilj - na žalost, uglavnom to rade botoxom, plastičnim operacijama i na sve moguće načine kako bi izgledali što mlađe.

Bez obzira na sve što radite, mladost je prolazna, kako izgledom tako i stanjem našeg tijela, no znanstvenici nas sve češće uvjeravaju kako je sve to privid, tvrdeći da mogu okrenuti vrijeme i pomladiti naš organizam. 

Tako, primjerice, samo 6 mjeseci treninga izdržljivosti može izbrisati sve probleme nastale procesom starenja u krvožilnom sustavu, dokazalo je istraživanje provedeno na ispitanicima u 50-im godinama života.

Znači, brzo hodanje, trčanje i vožnja bicikla mogu značajno pomladiti vaše srce i pluća, no jedino u slučaju da se nakon svakog vježbanja dovoljno odmarate. 

Slična je stvar i s mišićima, koji nakon 40-te godine počinju propadati tempom od 5 posto po desetljeću, no taj je proces moguće usporiti i potpuno zaustaviti tjelovježbom, pa makar s njom počeli tek tada.

Sveukupno gledano, tjelovježba je jedini dokazani eliksir mladosti, pa ne oklijevajte.

24.02.2021. 18:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    24.02.2021. 18:32
    brzo hodanje je nesto najzdravije
Novi komentar
nužno
nužno