« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci
ZNATE LI?

Savjeti za izbjegavanje proljetnih bolesti

Organizam se još nije probudio iz zimskog sna i treba mu snažna injekcija energije i jačanje imuniteta, pa evo što trebate koristiti:

Proljeće ne donosi samo veselje...
Proljeće ne donosi samo veselje... (Arhiva)
Više o

proljeće

,

imunitet

,

bolesti

Proljeće nam je donijelo lijepo vrijeme, no s njim dolaze i tipične proljetne prehlade, umor i vrlo česta razdražljivost.

U svojoj osnovi, priča je zapravo vrlo jednostavna - organizam se još nije probudio iz zimskog sna i treba mu snažna injekcija energije i jačanje imuniteta, pa evo što trebate koristiti:

Energija - dobar balans aktivnosti i odmora uz puno svježeg voća i povrća dat će vašem organizmu dovoljno energije da izdrži tempo posla i života.

Kretanje - ako se bavite tjelesnim aktivnostima, otporniji ste i 50 posto od onih koji samo sjede. Kako umjerena aktivnost ne troši previše energije, a potiče proizvodnju makrofaga, leukocitnih stanica koje su ključne za imunitet, krenite s laganim šetnjama i vožnjom bicikla pa pojačavajte tempo kako stječete kondiciju.

Loše navike - neka proljeće bude doba buđenja vaše svjesnosti o štetnim navikama koje imate, poput alkohola, pušenja, tjelesne neaktivnosti, brze hrane ...

Vitamini - jedini dobar način unosa vitamina jest kroz svježe voće i povrće, a uz to treba paziti na to koji su vitamini topivi u vodi, koji u mastima i da se izlažemo jutarnjem suncu.

21.04.2018. 15:42:00
Novi komentar
nužno
nužno