« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
REPUBLIKANSKI IZBORI

Santorum službeno podržao Mitta Romneyja

Santorum je kazao kako je impresioniran Romneyjevim razumijevanjem ekonomskih pitanja te odnosom prema obiteljskim vrijednostima

Fotografija vijesti
Više o

Mitt Romney

,

izbori u SAD-u

,

Rick Santorum

,

republikanski kandidat

Neuspješni republikanski predsjednički kandidat Rick Santorum formalno je podupro svoga protivnika Mitta Romneyja u predstojećoj utrci za Bijelu kuću, javljaju američki mediji, prenosi Hina.

Santorum je e-mail porukom pozvao svoje pobornike da podrže Romneyja u utrci protiv sadašnjeg predsjednika Barracka Obame.

Santorum je kazao kako je impresioniran Romneyjevim razumijevanjem ekonomskih pitanja te odnosom prema obiteljskim vrijednostima, nakon što se prošloga tjedna susreo s njim.

Njegova potpora trebala bi Romneyju pomoći u dobivanju glasova vjerskih konzervativaca koji imaju rezerve prema njegovim umjerenim stavovima.

Sanotorum se iz republikanske utrke za predsjedničkog kandidata povukao u travnju kad je Romney dostigao nedostižno vodstvo.

Prošli tjedan Romneyja je podržao i Newt Gingrich, koji je također ispao iz utrke za republikansku predsjedničku nominaciju. U njoj je još formalno teksaški kongresnik Ron Paul, ali nema gotovo nikakvih izgleda dostići Romneyja.

08.05.2012. 15:32:55
Novi komentar
nužno
nužno