objavljeno 08.05.2012. 15:32:55
REPUBLIKANSKI IZBORI

Santorum službeno podržao Mitta Romneyja

Santorum je kazao kako je impresioniran Romneyjevim razumijevanjem ekonomskih pitanja te odnosom prema obiteljskim vrijednostima

Fotografija vijesti

Neuspješni republikanski predsjednički kandidat Rick Santorum formalno je podupro svoga protivnika Mitta Romneyja u predstojećoj utrci za Bijelu kuću, javljaju američki mediji, prenosi Hina.

Santorum je e-mail porukom pozvao svoje pobornike da podrže Romneyja u utrci protiv sadašnjeg predsjednika Barracka Obame.

Santorum je kazao kako je impresioniran Romneyjevim razumijevanjem ekonomskih pitanja te odnosom prema obiteljskim vrijednostima, nakon što se prošloga tjedna susreo s njim.

Njegova potpora trebala bi Romneyju pomoći u dobivanju glasova vjerskih konzervativaca koji imaju rezerve prema njegovim umjerenim stavovima.

Sanotorum se iz republikanske utrke za predsjedničkog kandidata povukao u travnju kad je Romney dostigao nedostižno vodstvo.

Prošli tjedan Romneyja je podržao i Newt Gingrich, koji je također ispao iz utrke za republikansku predsjedničku nominaciju. U njoj je još formalno teksaški kongresnik Ron Paul, ali nema gotovo nikakvih izgleda dostići Romneyja.

08.05.2012. 15:32:55
http://m.metro-portal.hr/santorum-sluzbeno-podrzao-mitta-romneyja/70772/