« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
PROBLEMI ZA UKRAJINU

Zbog bojkota odgođen summit na Jalti

"Zbog nemogućnosti nekih europskih čelnika da sudjeluju na summitu... Ukrajina smatra da je zbog toga razumno odgoditi taj skup", stoji u propćenju

Fotografija vijesti
Više o

Ukrajina

,

bojkot

,

Julija Timošenko

,

summit na Jalti

Ukrajina je odgodila planirani sastanak na vrhu čelnika zemalja srednje i istočne Europe na Jalti, priopćilo je u utorak ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova pošto je niz europskih državnika odbio sudjelovati na tom skupu u znak prosvjeda protiv lošeg tretmana prema zatvorenoj bivšoj premijerki Juliji Timošenko, javlja Hina.

"Zbog nemogućnosti nekih europskih čelnika da sudjeluju na summitu... Ukrajina smatra da je zbog toga razumno odgoditi taj skup koji se trebao održati u Jalti 11. i 12. svibnja", navodi se u priopćenju i dodaje da će novi datumi održavanja biti objavljeni kasnije.

Šefovi država Hrvatske, Njemačke, Češke, Slovačke, Bugarske, Mađarske, Slovenije, Austrije, Italije i Estonije objavili su da neće sudjelovati na sastanku predsjednika srednje i istočne Europe sredinom svibnja u Jalti zbog postupaka prema zatočenoj bivšoj premijerki Juliji Timošenko, koja već dva tjedna štrajka glađu u zatvoru u Harkivu pošto su je premlatili zatvorski čuvari.

Taj bojkot mogao bi biti preteča još bolnijeg bojkota koji bi mogao slijediti tijekom održavanja ukrajinskog dijela Europskoga nogometnog prvenstva u lipnju, koji je najavilo nekoliko europskih dužnosnika.

08.05.2012. 15:35:39
Novi komentar
nužno
nužno