« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
kremice, pripravci, vježbe

Krenimo u rat protiv celulita 3. dio

Počeli ste se zdravo hraniti, hladnjak vam je pun šparoga i bobičastog voća - sad krenite na tretmane

Više o

celulit

,

borba protiv celulita

,

vježbe za celulit

S polica supermarketa i parfumerija cure losioni, kremice i tabletice za koje bi čudesno trebale pobijediti vaš celulit. Skoro svima je zajedničko to da su skupe. Ali, ima načina da pomognete svojoj borbi na jeftin način slijedeći ove trikove...

Započnite dan s trljanjem tijela na suho. Prije nego krenete pod tuš ili se uvalite u kadu, nježno istrljajte cijelo tijelo četkom - počnite od stopala i krenite četkati prema gore, uvijek u smjeru prema srcu. To će jako popraviti cirkulaciju i pomoći tijelu u eliminaciji toksina.

Kao što smo već spomenuli ranije, papaja je jako korisna u sprječavanju oštećivanja tkiva pa se koristi već godinama kao lijek protiv celulita. Pokušajte sa sapunom od papaje koji nije skup. Svako ga jutro umasirajte u kritična mjesta. Bez obzira na dodatni učinak papaje, masaža će sama po sebi pomoći da se razbiju ružne kvrge od celulita.

Na kraju tuširanja isprskajte bedra i stražnjicu hladnom vodom i tako potaknite cirkulaciju. Nakon toga nanesite losion za tijelo (i jeftin losion bit će jednako učinkovit) dobro ga umasirajte u sva celulitom zahvaćena mjesta na tijelu.

Vježbajte donji dio tijela

Vježbanjem se nećete osoboditi celulita u potpunosti, ali će pomoći da izgubite na težini, potaknete cirkulaciju i tonus mišića, a to će sve pomoći kod misije uklanjanja užasne "narančine kore" na tijelu. Večeri su postale toplije, pa pokušajte što više vježbati na otvorenom.

"Vožnja biciklom i jogging su odlični jer ciljaju na bedra, stražnjicu i bokove", kaže osobni trener poznatih Cornel Chin.

Ako imate celulita na stražnjici i bedrima, najbolje su vježbe čučnjevi i iskoraci jer ih možete raditi bilo gdje i traju tek nekoliko sekundi.

Kada se pripremate raditi čučnjeve, stanite uspravno s nogama raširenim u razini bokova. Držeći težinu na petama (bez naginjanja naprijed) napravite pokret kao da ćete sjesti na nevidljiv stolac, i neka vam stražnjica bude pola metra iznad zemlje. Vratite se u početni položaj i ponovite dvadeset puta, držeći ruke ispred sebe radi lakšeg održavanja ravnoteže.

Za vježbe iskoraka, stanite s nogama raširenim u razini kukova, držeći ruke na kukovima. Iskoračite naprijed lijevom nogom (neka vam noge budu razdvojene otprilike jedan metar) i savijte lijevo koljeno kako bi se spustili prema zemlji. Zadnja noga mora biti malo odignuta od podloge. Ostanite u tom položaju nekoliko sekundi, podignite se u početni položaj i napravite iskorak drugom nogom. Ponovite 15 puta sa svakom nogom.

25.04.2009. 13:44:00
Novi komentar
nužno
nužno