« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
ljeto je sve bliže

Krenimo u rat protiv celulita 2. dio

Koju hranu treba izbjegavati - a koju ograničiti na minimum

(corbis)
Više o

celulit

,

borba protiv celulita

,

prehrana za celulit

Debljina ne uzrokuje nužno i pojavu celulita - mnogi ljudi s prekomjernom težinom nemaju celulita, a mnogi mršavi ga imaju. Ipak, suvišne naslage sala - pogotovo oko bedara, na stražnjici i bedrima - učinit će celulit vidljivijim. Stoga smanjite tjelesnu težinu i ograničite uzimanje masne hrane.

Masna procesirana hrana, kao što su kobasice, sir, keksi i kolači, posebno su loši. Često su prepuni aditiva, soli ili zaslađivača što sve uzrokuje prezasićenost tijela toksinima.

Dobra će masnoća pak pomoći u borbi protiv celulita pa tako treba nastaviti jesti masnu ribu kao što su losos i haringa. Masna riba sadrži masne kiseline koje pomažu vašem tijelu u metabolizmu masti, a kad gubite masnoću, gubite i celulit.

Orašasti plodovi još su jedan odličan izbor masnih kiselina i puni su vlakana. Hrana bogata vlaknima korisna je zato zato jer pomaže u probavi i izbacivanju toksina.

Istraživanja govore da kofein može pogoršati problem s celulitom zbog svog učinka na cirkulaciju i dovod kisika i hranjivih tvari u kožno tkivo. Dakle, ograničite unos kave, čaja i kole. Neka to maksimalno bude jedna ili dvije šalice dnevno.

Izbjegavajte pušenje i alkohol jer oni nakupljaju toksine u tijelu, a alkohol je, također pun šećera. Za kraj, potpuno izbacite šećer iz prehrane. Šećer usporava proizvodnju kolagena u koži pa ga je korisno izbaciti i tako smanjiti bore i celulit. Dobro pazite na deklaracije na hrani jer šećera ima skoro svugdje - u mueslima, raznim umacima za tjesteninu, jogurtima...


22.04.2009. 17:20:00
Novi komentar
nužno
nužno