« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
moćni facebook

Rusi ulažu 200 milijuna dolara u Facebook

Investicijska tvrtka Digital Sky Technologies za to dobiva 1,96-posto udjela

(Getty Images)
Više o

Facebook

,

Digital Sky Technologies

,

Rusi Facebook

,

udio Facebook

Ruska investicijska tvrtka Digital Sky Technologies uložila je 200 milijuna dolara u Facebook u sklopu sporazuma kojim je vrijednost te kompanije za društveno povezivanje procijenjena na 10 milijardi dolara, objavio je Facebook.

Njegova je vrijednost time za pet milijardi dolara manja nego kada je Microsoft platio 240 milijuna dolara za 1,6-postotni udio u Facebooku krajem 2007.

"Ulaganje Microsofta vremenski se podudarilo s apsolutnim vrhuncem tog tržišta", kazao je izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg, dodavši da je ulaganje Microsofta "samo djelić" sporazuma koji također uključuje razvoj formata za oglašavanje putem interneta.

"Kada se usporede gospodarske prilike u razdoblju u kojem je sklopljen sporazum s Microsoftom, vrlo smo zadovoljni postignutim napretkom", zaključio je Zuckerberg.

Osim kupnje 1,96-postotnog udjela za 200 milijuna dolara, Digital Sky je kazao da će također dogovoriti kupnju redovitih dionica u vrijednosti 100 milijuna dolara od sadašnjih i bivših zaposlenika Facebooka.

Facebook je najpopularnija internetska stranica za društveno povezivanje s preko 200 milijuna korisnika. Digital Sky je ruska investicijska kompanija koja tvrdi da je od 2005. uložila više od milijardu dolara u ruske i istočnoeuropske kompanije. (hina/metro-portal)

27.05.2009. 11:03:34
Novi komentar
nužno
nužno