« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
RUNDEK CARGO TRIO

Rundek predstavio novi album i najavio zagrebački koncert

Rundek Cargo Trio je napokon predstavio svoj dugoočekivani album Plavi Avion, a na koncertu 18. prosinca u Tvornici moći ćete i uživo čuti najnoviji materijal

Rundek Cargo Trio
Rundek Cargo Trio (Dražen Župić Žule)
Više o

tvornica

,

Darko Rundek

,

koncert

,

novi album

,

Rundek Cargo Trio

,

Plavi Avion

Rundek Cargo Trio ovu je jesen začinio dugoočekivanim albumom Plavi Avion koji se u prodaji nalazi od danas, 30. studenog. Na konferenciji za medije koja se održala u Profil Megastoreu, predstavljen je novi album i službeno je najavljena prodaja ulaznica za koncert koji će Rundek Cargo Trio održati u subotu, 18. prosinca u Tvornici kulture.

Uz Branka Komljenovića, direktora diskografske kuće Menart koja gotovo cijelo desetljeće prati Darka Rundeka u njegovoj samostalnoj karijeri, album su predstavili i sam frontmen te šarmantna violinistica Isabel koja surađuje s Rundekom već niz godina. U Triju sudjeluje i Dušan Vranić - Duco koji se nakon završetka bosanskohercegovačke turneje zadržao u Sarajevu.

Album Plavi avion, prema mišljenju Darka Rundeka i Isabel, album je namijenjen slušanju i osluškivanju, u traženju interakcije sa slušateljima. Koncept Trija omogućio je umjetnicima sinergiju kakvu je možda nemoguće postići s većim brojem izvođača, a osluškujući prvo sebe a onda druge članove Trija, Rundekova glazbena forma je postepeno dobivala svoj finalni oblik.

rundek_pressica_svi.jpg
Rundek Cargo Trio

Uskoro dijelimo novi album Rundek Cargo Tria - Plavi avion!

Na albumu se nalazi dvanaest pjesama od kojih najkraća traje 3:22 a najdulja čak 18:25 minuta čime autori potvrđuju nit vodilju cijelog Plavog aviona, a to je da ovaj album ne služi nametanju hitova već interakciji sa slušateljem u kojoj se kristaliziraju tajanstvene i moćne pjesme Plavog aviona. Trio je cjelokupni vizualni identitet knjižice albuma povjerio slikarici Ani Kolegi, a grafičko oblikovanje Sanji Rocco.

Koncert - Tvornica kulture 18.12.

Na konferenciji su službeno najavljeni koncerti na kojima će Trio premijerno izvesti skladbe s Plavog aviona, ali i neizostavne hitove iz bogate karijere kao što su Ena, Ruke, Apokalipso...Koncerti će se održati 17. i 18. prosinca a svi obožavatelji Rundekovog iscrpnog stvaralaštva moći će kupiti ulaznice samo za koncert 18.12. budući da je Erste banka odlučila sve ulaznice za koncert 17. prosinca pokloniti svojim uzvanicima.

Tim će koncertom svečano obilježiti završetak još jednog uspješno provedenog projekta Erste fragmenti 7. Erste banka je naime nedavno pokrenula sedmi po redu natječaj za likovne umjetnike do 30 godina starosti te studente akademija likovnih umjetnosti, a ovim će im putem, prije samog koncerta, dodijeliti nagrade i priznanja. Prije koncerta Rundek Cargo Trija 17. prosinca, uzvanici će moći pogledati otkupljene i nagrađene radove.

Ulaznice za koncert 18. prosinca već se nalaze u slobodnoj prodaji, a kapacitet je limitiran na samo 400 ulaznica, zbog postizanja direktnijeg i prisnijeg kontakta izvođača s publikom. U prodaji je samo jedna kategorija, sjedenje, a cijena iznosi 130 kn u pretprodaji i 150 kn na dan koncerta.

Prodajna mjesta ulaznica: Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1, Aquarius cd shop, Varšavska 13 i Menart, Bencekovićeva 19 (Kajzerica) od 9 - 16h. Koncert počinje u 21 sat.

30.11.2010. 14:58:24
Novi komentar
nužno
nužno