« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
SMIJTE SE!

Romantične komedije odlične su za vaše zdravlje, klonite se hororaca

Filmovi i serije koje nas nasmijavaju olakšavaju protok krvi i snižuju krvni tlak, što je dugoročno vrlo blagotvorno za naše zdravlje

Fotografija vijesti
Više o

zdravlje

,

krvni tlak

,

krvne žile

,

smijanje

Gledanje filma koji vas nasmijava odlično je za zdravlje vašeg srca, rezultat je najnovije studije.

Istraživači su otkrili kako gledanje filma ili serije koji nas nasmijavaju ima pozitivan učinak na krvožilni sustav, potpuno suprotan onomu horor filmova, koji nam podižu krvni tlak i razinu stresa.

Ispitanici koji su sudjelovali u studiji gledali su isječke filma „Svi su ludi za Mary" u kojemu zapaženu ulogu igra tada još relativno nepoznata Cameron Diaz. Nakon toga ispitanicima su puštene najnapetije scene s početka filma „Spašavanje vojnika Ryana" koje su prepune smrti i nasilnih scena.

Voditelj istraživanja, dr. Michael Miller sa Sveučilišta u Marylandu rekao je kako su se ispitanicima suzile krvne žile za vrijeme stresnog filma, a istovremeno povisio i krvni tlak. Dodao je i kako su ovi rezultati u skladu s onima prijašnjih istraživanja, koja su pokazala kako postoji veza između stresa i sužavanja žila u ljudi.

S druge strane, gledanje smiješnih scena imalo je potpuno suprotan učinak.

„Zaključak je vrlo jednostavan, ukoliko želite biti zdravi i živjeti dulje, smijte se više! Smijanje je odlično za vaš organizam i život na jako puno razina i nemate razloga da budete namršteni", zaključuje dr. Miller.


29.08.2011. 15:57:00
Novi komentar
nužno
nužno