« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
PINK FLOYD

Roger Waters i The Wall u travnju stižu u Arenu Zagreb

Waters će 30. godišnjicu legendarnog albuma The Wall obilježiti europskom turnejom u više od 30 gradova

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Roger Waters)
Više o

Arena Zagreb

,

Pink Floyd

,

koncert

,

Europa

,

turneja

,

HJK Helsinki

,

mitovi o seksu

Roger Waters, kreativni genije koji stoji iza glazbenih pionira Pink Floyda, spreman je predstaviti svoje najveće remek - djelo The Wall, čitavoj Europi u 2011. godini. Nakon 20 godina, ovo će biti prvi put da se The Wall ponovo izvodi. The Wall Rogera Watersa će proputovati kroz 25 europskih gradova, dok u Zagrebu nastupa 13. travnja u Areni, obilježavajući 30. godišnjicu izlaska istoimenog albuma.

Turneja počinje u travnju 2011. godine, a nama najbliži, osim naravno zagrebačkog bit će koncerti u Budimpešti i Milanu.

the_wall.jpg
The Wall

Nakon mjeseci pedantnog planiranja, Waters je obnovio izgled i osjećaj koji daje show kako bi bio siguran da će se show poklapati sa zadivljujućom teatralnošću zbog koje je The Wall i postao legendaran - čime omogućuje još jednoj generaciji da bude inspirirana bogatstvom prekrasnog vizualnog i zvučnog spektakla.

Koncert počinje s razbijanjem zida te se u prvom dijelu zid ponovo počinje graditi, dok se u drugom dijelu svira iza ponovno izgrađenog zida, a sve se to odvija ispred očiju gledatelja. Roger Waters je razvio novu grafiku i vizuale kako bi ilustrirao priču i pjesme, koristeći pritom ekran veličine 700 m2. Sadrži razne specijalne efekte poput prikaza originalnih slika Geralda Scarfa, pad aviona, pirotehnike,divovskih lutaka, raznih projekcija i još mnogo drugih.

Roger Waters na ovu turneju kreće sa slijedećim glazbenicima: Dave Kilminster (gitara), Snowy White (gitara), GE Smith (gitara), Jon Carin (klavijature), Harry Waters (klavijature), Graham Broad (bubnjevi), Robbie Wyckoff, Jon Joyce ( prateći vokal), Michael Lennon (prateći vokal), Mark Lennon (prateći vokal), Kipp Lennon (prateći vokal).

Iznimno uspješan nakon izdavanja, The Wall je u Sjedinjenim Američkim Državama bio najprodavaniji album 1980. godine gdje do danas ostaje u prvih pet najprodavanijih albuma svih vremena.

180px-roger_waters_morumbi.jpg
Roger Waters

Važnije od same teatralnosti The Walla je njegova politička i socijalna poruka te Waters planira iskoristiti konstrukciju zida kako bi odao počast vojnicima koji su svoje živote ostavili u bitkama. Na stranici www.rogerwaters.com postavljen je apel svim članovima obitelji poginulih vojnika da uploadaju fotografiju koju će Waters projicirati na 'zidu' za vrijeme koncerta  kako bi svaka žrtva rata postala, metaforički rečeno, još jedna cigla.

'Prvi smo puta to učinili poslije rata s Vijetnamom, a sada smo u ratu s Irakom i Afganistanom, tako da postoji snažna anti-ratna poruka u 'The Wallu'. Bila je i tada, a i danas je.' naglasio je Waters.

Svi detalji turneje mogu se pronaći na web stranici www.rogerwaters.com. Waters osobno ažurira stranicu i koristi je kako bi komunicirao sa svojim fanovima diljem svijeta.

Rogera Watersa i The Wall u Zagreb dovodi Lupa promotion.

ULAZNICE I PRODAJA:

Ulaznice u prodaju kreću 1.rujna na svim prodajnim mjestima sistema Eventim, a podjeljene su u nekoliko kategorija:

vip loža:      800kn
tibina dolje: 400 kn
tribina gore: 360 kn
parter:         360 kn

POSEBNI PAKET:

Za ovaj vrhunski show, Roger Waters je pripremio i posebni paket za najveće fanove koji sadrži:

170px-roger_waters_leeds_1970.jpg
Leeds, 1970. Roger Waters

 - ulaznicu za 1. kategoriju sjedala (tribina dolje) koja je smještena unutar prvih 15 redova u sektoru 102
 - posebno dizajniranu majicu
 - plakat turneje- limitirano izdanje
 - službeni program turneje
 - akreditacija za uspomenu
 - set bedževa
 - ekskluzivni Roger Waters - The Wall poklon

Cijena ovog posebnog paketa iznosi 1650 kuna (400 kuna ulaznica + 1250 kn paket) a rezervirana je za samo 100 sretnika.

Fan klub pretprodaja, koja omogućuje fanovima da što prije dođu do najboljih mjesta, počinje 27. kolovoza i traje sve do 30. kolovoza, dok redovna prodaja počinje 1. rujna u 8 sati. Dodatna pogodnost za članove Fan kluba Rogera Watersa je 15 minuta raniji ulazak u Arenu.

Dodatno treba napomenuti kako Lupa promotion sljedeće godine slavi 5 godina postojanja, pa za kupljenu ulaznicu dobivate i popust od 10 posto za sve projekte koji će se realizirati u 2011. godini, ukoliko se ulaznice kupe u uredu Lupe.

Članovi Fan kluba Lupe promotion ostvaruju 10 posto popusta na ulaznice (za projekte u 2011. ostvaruju 20 posto popusta). Više informacija na stranici www.lupapromotion.hr.

Roger Waters je 'uskrsnuo' The Wall 1990. na jednom od najvećih održanih koncerata na kojemu se slavio pad Berlinskog zida. Taj inspirirajući događaj u Postdamer Platzu je privukao više od pola milijuna ljudi, a dok su milijuni ljudi gledali televizijski prijenos koncerta, kritičari su ocijenili koncert kao 'najbolji show ikada' te zaključili da je Waters postavio nove standarde u koncertnom svijetu.


25.08.2010. 11:25:45
Novi komentar
nužno
nužno