« Kultura
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Retrospektiva 60 godina rada Ota Reisingera

U Klovićevim dvorima od 2. rujna počinje nova sezona.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek, CROPIX)
Više o

Galerija Klovićevi dvori

,

Oto Reisinger

Retrospektivnom izložbom preko 60 godina stvaralaštva poznatog hrvatskog karikaturista Ota Reisingera 2. rujna Galerija Klovićevi dvori započinje novu izložbenu sezonu, predstavljeno je danas na konferenciji za novinare

Ravnateljica Klovićevih dvora Vesna Kusin izrazila je danas zadovoljstvo što nova sezona ove galerije počinje upravo tom izložbom. Dodala je da se Klovićevi dvori žele približiti široj publici predstavljanjem umjetničkih grana poput karikature ili stripa najavila je da će nova sezona u Klovićevim dvorima biti vrlo zanimljiva.

PogledajteRetrospektivna izložba svečano će bit otvorena u Galeriji Klovićevi dvori 2. rujna u 20 sati, a ostaje otvorena do 28. rujna.

Jedan od autora izložbe Frano Bublić ocijenio je da je rad na postavu izložbe bio vrlo težak, jer je trebalo pogledati oko 15 tisuća crteža koje Reisenger ima u svojoj arhivi dodavši da su procjene da je ukupno u svom preko 60 godišnjem radu nacrtao oko 60 tisuća karikatura, ilustracija i crteža.

Bublić je naglasio da je od tog broja odabrao oko 500 crteža te su mnogi od tih crteža, objavljeni u "Vjesniku" svjedoci vremena od prije 20 ili 30 godina, načina života i problema običnih ljudi. Izrazio je zadovoljstvo što se Galerija Klovićevi dvori okrenula izričaju popularne kulture u što spada i karikatura.

Oto Reisinger izrazio je veliko zadovoljstvo što baš njegova izložba otvara novu sezonu u Klovićevim dvorima rekavši da je karikaturom uvijek želio pokazati aktualni život pa i društvenu kritiku u vrijeme kada se ona nije mogla olako izreći.

Prema njegovim riječima oglasi i elektronika lagano istiskuju karikaturu i strip iz novina dodavši da danas svaka novina koja drži do svog ugleda i tradicije i danas objavljuje rukom crtane karikature. (HINA)

28.08.2008. 13:54:43
Novi komentar
nužno
nužno