Restorani s najboljim pogledom
Restorani koji su se udobno smjestili na vrhu zgrade ili tornja oduvijek su bili atraktivni, ali, naravno, nisu svi uspjeli jednako spojiti ugodno oku i nepcu. Časopis ‘Food and Wine’ napravio je popis restorana gdje je hrana vrhunska, a pogled nezaboravan.
Kaiwa - Honolulu
Smješten uz plažu Waikiki, ambiciozni novi restoran ima divan pogled, slap u glavnoj prostoriji i svemirsku tatami sobu dekoriranu svjetlećim optičkim kablovima. Ali najbolje do svega je odlična suvremena japanska kuhinja koju ovdje spremaju bračni par Isamu i Motoko Kubota.
The Aquarium - Dubai
S obzirom na ime, ne čudi da se u restoranu nalazi akvarij, ali ovaj se prostire od poda do stropa i sadrži stotine egzotičnih riba, pa je prava atrakcija ovog besprijekorno uređenog mjesta koje se također može pohvaliti spektakularnim pogledom na Dubai. Specijaliteti su ovdje očekivani - riba i plodovi mora.
C5 Restaurant Lounge - Toronto
Nadvijen nad gradom u Libeskindovu dodatku Kraljevskom ontarijskom muzeju, C5 ima zadivljujući pogled na otvoreno nebo. U ‘otvorenoj’ kuhinji, kuhar Ted Corrado, koji je kuhao u Rainu i Luceu, stvara profinjenu ‘Toronto kuhinju’ koja označava multikulturalnost.
Catch - Los Angeles
Nijedan restoran ne uspijeva uhvatiti kalifornijski ugođaj plaže tako dobro kao ovaj novi riblji restoran s prozorima od poda do stropa, koji gledaju na plažu u Santa Monici. Šef kuhinje Michael Reardon sprema izniman ‘crudo’, ali je jednako umiješan i u japanskoj svinjetini ‘kurobota’.
Diwan Al-Sultan Brahim - Bejrut
Ovaj restoran ima nekoliko podružnica, ali ona u otomanskoj palači u luci je najprivlačnija, kako zbog lokacije uz more, tako i zbog odličnih jela. Terasa s prekrasnim pogledom na Mediteran pravo je mjesto za prigristi nešto (poput baba ghanouja i tabbouleha) ili uživati u svježe spravljenoj ribi.
Herbert Samuel - Tel Aviv
Ovo novo mjesto ima luksuzni interijer, koji je dizajnirao arhitekt Alon Baranowitz, i vrhunsku lokaciju uz more. Maštoviti neo-Med meni proslavljenog kuhara Yonatana Roshfelda uključuje regionalne specijalitete poput Jeruzalemske juhe od artičoka s kestenima.
Muzadechanga - Istanbul
Vlasnici Change, istanbulskog najpopularnijeg ‘fusion’ restorana otvorili su ovo novo mjesto unutar elegantnog Sakip Sabanci muzeja na europskoj obali Bospora.
Moderne verzije mediteranskih zakuski i predjela fantastične su, kao i lista koktela.
Papadakis - Atena
U tri godine, otkad je premjestila svoj restoran s otoka Parosa u atensku prestižnu četvrt Lycabettus, Argyro Barbarigou postala je medijska zvijezda s vlastitom televizijskom emisijom i serijom kuharica. Papadakis je slavan po vrhunskim jelima od ribe i plodova mora, koje spravlja Argyro, ali i savršenom pogledu na Akropolu.
Pierchic - Dubai
Smješten u drvenu strukturu modeliranu prema tradicionalnom emiratskom domu, ovo mjesto nadgleda Perzijski zaljev i ima zadivljujući pogled na umjetno stvoren otok Palm Jumeirah. Meni s maštovito spremljenim plodovima mora reflektira blizinu mora.
The Wharf Restaurant - Sydney
Ovaj veličanstveni restoran goste dočekuje nizom postera izvedbi Sydney Theatre Companyja, koje ih dovode do prekrasnog pogleda na luku i most. U kuhinji, chef Aaron Ross (radio u Claude’su) spravlja suvremenu australsku hranu s precizno kalibriranim okusima.
Novi komentar