Recept za Svjetski dan čokolade
Za prave ljubitelje čokolade nema dileme - čokoladna panna cotta postat će omiljena ljetna slastica
Dvobojna čokoladna panna cotta by Andrea Cukrov
Za prave ljubitelje čokolade nema dileme - čokoladna panna cotta postat će omiljena ljetna slastica, posebno uz dodatak Kraševe Dorina čokolade, zato proslavite Svjetski dan čokolade uz ovaj recept!
SASTOJCI:
Za tamni sloj: 10 grama želatine u listićima, 500 ml slatkog vrhnja, 100 g šećera, prstohvat soli, 200 g Kraševe Dorina čokolade, grubo narezane
Za svijetli sloj: 10 g želatine u listićima, 500 ml slatkog vrhnja, 50 g šećera, na vrh noža sjemenki vanilije
Za ukrašavanje: Sezonsko voće, Kraš kakao u prahu
PRIPREMA:
Za tamni sloj: Listiće želatine potopite u hladnoj vodi prema uputi na pakiranju. U lončiću pomiješajte vrhnje, šećer i prstohvat soli. Sve zagrijavajte na umjerenoj vatri povremeno miješajući dok ne dođe do točke vrenja. Maknite s vatre pa dodajte ocijeđenu želatinu. Vratite na laganu vatru i miješajte dok se želatina ne rastopi.
Ponovno maknite s vatre i umiješajte čokoladu. Miješajte dok se čokolada potpuno ne rastopi.
Ovu smjesu rasporedite u četiri desertne čaše i ostavite da se potpuno ohladi.
Ako želite da kreme u čaši budu pod kosim kutom onda čaše ostavite hladiti u nakošenom položaju koji tako da ih podbočite smotanom kuhinjskom krpom.
Za bijeli sloj: Listiće želatine potopite u hladnoj vodi prema uputi na pakiranju. U lončiću pomiješajte vrhnje, šećer i sjemenke vanilije. Sve zagrijavajte na umjerenoj vatri povremeno miješajući dok ne dođe do točke vrenja. Maknite s vatre pa dodajte ocijeđenu želatinu. Vratite na laganu vatru i miješajte dok se želatina ne rastopi. Dobivenu smjesu rasporedite na ohlađeni tamni sloj.
Za posluživanje: Sve dobro ohladite prije posluživanja. Poslužite ukrašeno svježim voćem i posipano kakaom.
Novi komentar