Recept za kraljevske štrukle
Štrukli su jedna od omiljenih slastica, mogu biti i slane i slatke, a ako želite iznenaditi svoje goste pravim, domaćim štruklima, evo najboljeg recepta
Štrukli su omiljeni u sjeverozapadnim dijelovima Hrvatske, a ako želite sami pripremiti ovaj ukusni desert, evo sjajnog recepta restorana Dvorac Mihanović u Termama Tuhelj.
Kraljevske štrukle
Sastojci
Tijesto:
Brašno bijelo - 0,10 kg
Sir svježi - 0,08 kg
Jaje - 1 kom
Šećer - 0,01 kg
Sol
Ulje - 0,05 l
Kiselo vrhnje
Voda
Umak od šljiva:
Šljive svježe - 0,10 kg
Šećer - 0,01 kg
Vanilin šećer - 0,001 kg
Crno vino 0,05 l
Krušne mrvice - 0,02 kg
Priprema
Napravimo vučeno tijesto od bijelog brašna, ulja, vode i soli, zatim ga ostavimo da odstoji oko pola sata. Razvučemo ga da tijesto bude tanko i napunimo nadjevom od svježeg sira u koje smo prethodno stavili jaje, kiselo vrhnje i sol. Tako pripremljeno tijesto i sir zamotamo te režemo na komade. Skuhamo u vodi te poslužimo s krušnim mrvicama i umakom od šljiva.
Novi komentar