Recept za fin i zdrav božićni ručak
Ponestalo vam je ideja što kuhati za Božić - pokušajte s niskokaloričnom, podjednako ukusnom alternativom
Božićni ručak velika je stvar, no ne mora nužno biti kalorijska bomba. Savjetnik za prehranu Sven-David Muller sastavio je blagdanski meni nakon kojeg nitko ne treba imati grižnju savjesti zbog prejedanja i unošenja preko 2000 kalorija u organizam
Njegov meni sadrži sve namirnice koje nam trebaju, vrlo je ukusan, ima samo 800 kalorija iako uključuje predjelo, glavno jelo i desert. Muller posebno savjetuje korištenje veće količine začina koji potiču probavu (pogotovo kim i koromač).
Minestrone
Nasjeckati češnjak i luk te ih popržiti u tavici (bez ulja), dodati pasiranu rajčicu i zajedno prokuhati. Narezati mladi krumpir na kocke pa ga zajedno s celerom, mrkvom i porilukom umješati u lonac.
Iz konzerve iskoristiti komadiće rajčice, grašak i bijeli grah, kratko prokuhati i zaliti temeljcem. Prije serviranja ukrasiti parmezanom, svježe mljevenim paprom, morskom soli i mediteranskim začinima.
Pileća prsa
Meso začiniti mljevenim đumbirom i paprom te posipati s malo cimeta i soli. U nauljenoj tavi kratko peći s obje strane, zatim staviti u pećnicu na 150 stupnjeva na desetak minuta.
Brokula
Očistiti i narezati na komadiće te desetak minuta prokuhati u mješavini vode i temeljca.
Pečene punjene jabuke
Izdubiti jabuke. Pola sata namakati grožđice u rumu te ih pomiješati s mljevenim bademima, sokom od limuna i cimetom. Jabuke napuniti mješavinom i 15 minuta peĆi na 180 stupnjeva.
Pečeni krumpir
Prokuhati i oguliti krumpir, a sjemenke sezama propržiti u tavici. Krumpir uvaljati u sezam, posipati morskom soli, muškatnim oraščićem i svježim peršinom.
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Dijetu drž cijelu godinu, a Božić svetkuj, te s ovavim receptima molim te ne dolazi više.
Novi komentar