« Film
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
FAK RECENZIJA

Recenzija s LIFFea: Party Girl

Party Girl poprilično je konvencionalna "studija slučaja" žene koja dolazi u određene godine i, iako bi možda voljela nastaviti sa životom u istom stilu, mora provjeriti svoje opcije za budućnost

Dvije kanske nagrade podgrijavaju očekivanja od filma
Dvije kanske nagrade podgrijavaju očekivanja od filma (Arhiva)
Više o

FAK recenzija

,

Party Girl film

Naslov Party Girl baca sugestije na svašta. Možda na indie komediju, možda na neki "mumblecore", možda na teen ili koledž dramu. Letimičan pogled na sadržaj filma, štoriju o ostarjeloj kabaretskoj plesačici hostesi i "soft" varijanti prostitutke (nazovimo to animir-damom, njezin cilj je flert s gospodom kako bi gospoda potrošili enormne količine novca na šampanjac u kabareu), još više će nas zaintrigirati.

Očekujemo provokaciju, hrabrost, makar malo seksa i makar jednu žurku, karneval i ludu vožnju, te svakako gomilu emocija. Reputacija filma koji dolazi s dvije kanske nagrade također vrlo aktivno podgrijava očekivanja.

I to je otprilike to. Očekivanja su jedno, a stvarnost nešto sasvim drugo. Party Girl poprilično je konvencionalna "studija slučaja" žene koja dolazi u određene godine i, iako bi možda voljela nastaviti sa životom u istom stilu, mora provjeriti svoje opcije za budućnost. Plesačice, bile one erotske ili ne, nemaju naročitu dugu karijeru. To je sport kao i svaki drugi.

Stoga vrlo rano moraju početi razmišljati o opcijama za dalje. Erotske su u posebnom problemu, najčešće nemaju sindikat, plaćaju ih u kešu, dobar dio zarade dolazi od napojnica, nema mirovinskog, socijalnog i ostalih beneficija. Društvena stigma tu je najmanji problem.

Cijelu recenziju pročitajte na FAK portalu.

24.11.2014. 08:30:00
Novi komentar
nužno
nužno