objavljeno 24.11.2014. 08:30:00
FAK RECENZIJA

Recenzija s LIFFea: Party Girl

Party Girl poprilično je konvencionalna "studija slučaja" žene koja dolazi u određene godine i, iako bi možda voljela nastaviti sa životom u istom stilu, mora provjeriti svoje opcije za budućnost

Dvije kanske nagrade podgrijavaju očekivanja od filma
Dvije kanske nagrade podgrijavaju očekivanja od filma (Arhiva)

Naslov Party Girl baca sugestije na svašta. Možda na indie komediju, možda na neki "mumblecore", možda na teen ili koledž dramu. Letimičan pogled na sadržaj filma, štoriju o ostarjeloj kabaretskoj plesačici hostesi i "soft" varijanti prostitutke (nazovimo to animir-damom, njezin cilj je flert s gospodom kako bi gospoda potrošili enormne količine novca na šampanjac u kabareu), još više će nas zaintrigirati.

Očekujemo provokaciju, hrabrost, makar malo seksa i makar jednu žurku, karneval i ludu vožnju, te svakako gomilu emocija. Reputacija filma koji dolazi s dvije kanske nagrade također vrlo aktivno podgrijava očekivanja.

I to je otprilike to. Očekivanja su jedno, a stvarnost nešto sasvim drugo. Party Girl poprilično je konvencionalna "studija slučaja" žene koja dolazi u određene godine i, iako bi možda voljela nastaviti sa životom u istom stilu, mora provjeriti svoje opcije za budućnost. Plesačice, bile one erotske ili ne, nemaju naročitu dugu karijeru. To je sport kao i svaki drugi.

Stoga vrlo rano moraju početi razmišljati o opcijama za dalje. Erotske su u posebnom problemu, najčešće nemaju sindikat, plaćaju ih u kešu, dobar dio zarade dolazi od napojnica, nema mirovinskog, socijalnog i ostalih beneficija. Društvena stigma tu je najmanji problem.

Cijelu recenziju pročitajte na FAK portalu.

24.11.2014. 08:30:00
http://m.metro-portal.hr/recenzija-s-liffea-party-girl/88602/