« Film
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
FAK RECENZIJA

Recenzija filma Revolveraš

Vrlo duhovit meta-vestern u kojem sve moguće planove likova neumorno upropaštava sveznajući pripovjedač

Sjajna kratka vestern komedija
Sjajna kratka vestern komedija (FAK)
Više o

kratkometražni film

,

FAK recenzija

,

film Revolveraš

U tipični salun u neimenovanom gradu na Divljem zapadu ušetava naslovni junak i polaganim, opreznim koracima kreće prema šanku. Iza njegovih leđa stoje dva revolveraša koja ga prepoznaju s tjeralica i odluče ubiti za novčanu nagradu.

Desetak posjetitelja saluna sjedi na stolovima oko njih, odlučni u namjeri da srču svoj viski i na kraju dana se mirno zapute svojim kućama. Svima njima planove će totalno upropastiti - sveznajući pripovjedač.

The Gunfighter je kratka vestern komedija u režiji Erica Kissacka iz 2014. godine. Kissack, inače montažer na filmovima poput Role Models i The Dictator, svoj je dugometražni redateljski debi ostvario hvaljenom i nagrađivanom komedijom Love, Sex and Missed Connections, ali s obzirom da do tog filma još nisam uspio doći, zasad ćemo se koncentrirati na ovaj vrlo duhovit meta-kratkiš u kojem "božji glas" posuđuje Nick Offerman iz Parks & Reca.

Glavni štos koji pokreće Revolveraša vrlo je jednostavan ali i brutalno učinkovit: događaje u filmu prati naracija koju ne čujemo samo mi, pred zaslonom računala, već i likovi u priči, prilagođavajući svoje akcije informacijama koje im narator dijeli šakom i kapom, ne štedeći baš nikoga.

Više pročitajte na portalu FAK.hr

10.11.2015. 12:31:00
Novi komentar
nužno
nužno