« Film
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
POGLEDAJTE

Oaza za prezrene i odbačene, filmska premijera u MM centru

Dokumentarni film Oaza, donosi dirljivu i inspirativnu priču o društvenim tabuima i borbi protiv njih, priču o oazi koja nije samo fizičko mjesto već i stanje uma u kojem su svi ravnopravni

Tužan i inspirativan film
Tužan i inspirativan film (MM centar)
Više o

MM centar

,

film Oaza

,

Alejandro Cárdenas

Na meksičkom poluotoku Yucatánu postoji mjesto na koje su dobro došli Maye homoseksualci koji boluju od AIDS-a. To je mjesto oaza mira u atmosferi diskriminacije i netolerancije. Dokumentarni film Oaza, donosi dirljivu i inspirativnu priču o društvenim tabuima  i borbi protiv njih, priču o oazi koja nije samo fizičko mjesto već i stanje uma u kojem su svi ravnopravni.

Autor filma, meksički novinar, Alejandro Cárdenas, pišući reportažu o Zapatistima, slučajno je otkrio hostel Oasis (Oaza) u mjestu San Juan de Dios na Yucatánu. Hostel je svojevrsno sklonište za oboljele od AIDS-a, koji su vrlo često u posljednjim fazama bolesti. 

U fokusu filma  tri su lika: Gerardo Chan Chan, Reyna Patricia i Déborah koji se dnevno suočavaju s tri borbe, onom protiv izopćenja iz zajednice zbog svoje homoseksualnosti, borbom za poštovanje zbog svojih starosjedilačkih korijena, i s najtežom, borbom protiv AIDS-a. Svaki od njih priča svoju priču o borbi s bolešću ali i o borbi s obitelji i društvom, koje ih je odbacilo. Slike, zvukovi, glazba i riječi reflektiraju ogromnu bol, ljutnju, tugu, ljubav i dostojanstvo.

Film je prikazan na petnaestak festivala diljem svijeta, a hrvatska premijera održat će se u MM centru (Savska cesta 25)u srijedu, 11. studenoga u 19:30 uz besplatan ulaz. 

Film je na španjolskom jeziku s engleskim podnaslovima, a nakon filma slijedi razgovor s redateljem  Alejandrom Cárdenasom.

06.11.2015. 14:30:00
Novi komentar
nužno
nužno