« Život
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
ISTINA

Razlozi za svađe u braku

Svaka veza ili brak imaju svoje uspone i padove, a evo oko čega se parovi najčešće svađaju (kao podsjetnik da ne radite iste greške)

Za svađu je uvijek potrebno dvoje raspoloženih ...
Za svađu je uvijek potrebno dvoje raspoloženih ... (Shutterstock)
Više o

brak

,

seks

,

svađa

,

veza

,

razlozi

,

parovi

,

rodbina

,

pažnja

Svađe su dio svakodnevnice parova, bili oni u vezi ili braku, i od toga ne treba raditi veliki problem ako se radi o sitnim nesuglasicama. No, u slučaju da se velike i dramatične svađe često ponavljaju, očito je da nešto ne štima ...

HuffPost je precizno detektirao sedam glavnih razloga za svađe u braku, pa ako i u vašoj vezi postoje ovakvi razlozi, možda bi bilo vrijeme da malo popričate o nekim stvarima i napravite svoj život ugodnijim. 

Jedan od glavnih razloga je potreba za pažnjom, jer često imamo tendenciju uzimati partnera zdravo za gotovo, pogotovo u dugotrajnim vezama, pa ne čudi da se zanemarena strana trudi dobiti pažnju galamom.

>> Najgluplji razlozi zbog kojih se parovi svađaju >>

Naravno, pri vrhu liste je i rodbina, bilo da se radi o roditeljima ili braći i sestrama supružnika, jer se među njima često nađe osoba s kojom jednostavno ne možete uspostaviti normalan odnos, pa zbog toga pati i vaša veza.

Sve češći razlog svađa je i korištenje mobitela, jer su u modernim vezama nerijetko partneri od kojih je jedan potpuno zaluđen tehnologijom, dok drugi to može i zna koristiti umjereno i, prilično opravdano, prigovara partneru kojeg se ne može odvojiti od ekrana.

>> Najčešći uzroci svađa u modernim vezama >>

Očekivano, tu je i seks koji nakon nekog vremena prelazi u rutinu ili gotovo potpuno nestaje iz bračnog života, a obično je jedan partner taj koji pati zbog toga.

Tko će više vremena provoditi s djecom razlog je za svađu u slučajevima kad jedan partner osjeća da je primoran na veći angažman oko djece, a s pravom smatra da bi se te obaveze trebale ravnomjerno rasporediti na oba partnera.

>> Najčešći razlozi svađa tijekom blagdana >>

Za kraj, tu je neizbježan razlog koji će se uvijek pojaviti - novac, a na kraju liste su svađe ni oko čega, rezultat svega gore navedenog uz frustraciju zbog loše veze.

Kako riješiti sve gore navedene razloge? Jednostavno - otvorenim i iskrenim razgovorom uz uvažavanje partnera. Zvuči teško? U tom slučaju, čini nam se da baš i niste osoba koja bi trebala biti u vezi ...

04.10.2014. 22:15:00
Novi komentar
nužno
nužno