« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci
ZNATE LI?

Razlike između gripe i prehlade

Recimo, ako ste se uspjeli natjerati da odete do posla, vjerojatno imate prehladu - jer ste od gripe puno umorniji

Znate li što imate?
Znate li što imate? (Arhiva)
Više o

gripa

,

prehlada

,

simptomi

,

razlike

Gripa ili prehlada? Na prvi pogled je svejedno, ali zapravo nije - liječe se na različite načine, pa nije loše znati odmah prepoznati koja je bolest u pitanju.

Evo tri glavne razlike između gripe i prehlade:

Simptomi gripe su obično intenzivniji - "Prehlada i gripa imaju simptome koji se preklapaju, poput grlobolje, vrućice, kašlja, glavobolje, kihanja. Međutim, ozbiljnost simptoma obično je ono što ih razlikuje", objasnila je Margarita Rohr za HuffPost. Dodala je da su "glavni simptom gripe bolovi u mišićima i tijelu, što može biti ozbiljno. Bolovi u tijelu ili bolovi u mišićima mogu biti blagi, ako su uopće prisutni kod obične prehlade."

Simptomi gripe pojavljuju se jako brzo - ako se tijekom dana osjećate dobro, a onda se odjednom kad dođete kući počnete osjećati bolesno, vjerojatno imate gripu. Za razvoj prehlade obično je potrebno više vremena. "Možete preći iz dobrog u bolesno u roku od samo nekoliko sati (ako imate gripu). Simptomi mogu započeti kašljem, ali tada će brzo napredovati do visoke temperature, bolova u tijelu i umora", rekao je Ian Tong sa portala Dr. on Demand.

Zbog gripe ćete biti iscrpljeniji - ako ste se uspjeli natjerati da odete do posla, vjerojatno imate prehladu. "Izuzetna iscrpljenost također može ukazivati ​​na gripu", rekla je Rohr. "Ovaj simptom ponekad može trajati tjednima, dok je kod prehlade ovaj simptom obično blag i ograničen, ako uopće postoji".

18.11.2019. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno