« Film
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
BACAČI SJENKI

Radionica "Tajne scenarističkih moći"

Ova radionica je dokaz da usprkos tome što ove zime više nego ikad boravimo zatvoreni u stanovima i kućama naša mašta i dalje može stvarati i kreirati likove i svjetove kakve želimo

Bacači sjenki
Bacači sjenki (Arhiva)
Više o

radionice

,

Bacači sjenki

TAJNE SCENARISTIČKIH MOĆI - online radionica za djecu i mlade
Voditeljica radionice: Anita Čeko, filmska autorica, dramaturginja, scenaristica i dipl. psihologinja
Mjesto radnje: Online - Zoom učionica Bacača Sjenki
Termini: 21., 22. & 28., 29. prosinca (niže u najavi detaljna satnica)
Dob polaznika: 12-16 godina
Broj polaznika: 7
Produkcija: Bacači Sjenki
Prijave: http://www.frooom.eu/shop/
Napomena: besplatno za djecu i mlade iz Splita i okolice

Opis:
Ova radionica je dokaz da usprkos tome što ove zime više nego ikad boravimo zatvoreni u stanovima i kućama naša mašta i dalje može stvarati i kreirati likove i svjetove kakve želimo te da možemo putovati kamo god želimo.

Radionica "Tajne scenarističkih moći" poziva sve zainteresirane polaznice i polaznike da kroz četiri dana radionice istraže supermoći pisanja potrebne za nezaboravan scenarij za kratki igrani / animirani film te da svoju ideju s kojom se prijavljuju postave na scenarističke noge. Istražit ćemo kako naše emocije smještamo u naše filmske priče/scenarije da bi one kod gledalaca stvorile željene osjećaje.

Mlade polaznice i mladi polaznici tijekom radionice savladati će osnove filmske scenaristike, zajedno pogledati i analizirati više kratkih filmova i filmskih primjera, pomoću zadataka na radionici i kod kuće raspisivati će svoju filmsku ideju te jedni drugima na konstruktivan način komentirati i usavršavati radove.
Neki od pojmova kojima ćemo se baviti na radionici su: glavni lik, sporedni likovi, sukob u priči, motivacija likova, junakov put, karakteristike filmske scene, dijalog, tročinska struktura scenarija.

U prijavi za majstorsku radionicu "Tajni scenarističkih moći" potrebno je navesti ime, prezime i godinu rođenja polaznika te u nekoliko rečenica: opisati glavnog lika budućeg scenarija ILI ukratko raspisati ideju za kratki film (može i oboje).

Voditeljica radionice je scenaristica, filmska autorica i psihologinja Anita Čeko. Scenaristički zanat brusila je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu te na mnogim scenarističkim radionicama u Hrvatskoj i inozemstvu. Dugogodišnja je suradnica udruge Bacači sjenki na različitim projektima, a na Frooomu! filmskoj školi za djecu i mlade vodi početne, napredne i majstorske radionice za djecu i odrasle. "Tajne scenarističkih moći" prva je scenaristička radionica koju će voditi isključivo online i jako joj se veseli!

Radionica ide online preko platforme Zoom (radimo u blokovima i imamo kraće pauze).

Link na radionicu (Zoom učionica) polaznici dobivaju nakon prijave.

21.12.2020. ponedjeljak : 15:00 - 18:00

22.12.2020. utorak: 15:00 - 18:00

28.12.2020. ponedjeljak: 10:00 - 12:00 & 16:00 - 18:00

29.12.2020. utorak: 10:00 - 12:00 & 16:00 - 18:00

Donacije radionica: Grad Split
Donacije Frooom: HAVC, AEM, DHFR, Grad Zagreb, Grad Rijeka, Grad Koprivnica, Križevačko-koprivnička županija
Donacije Bacači Sjenki: Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Zaklada Kultura nova, Kreativna Europa - MEDIA program

17.12.2020. 14:21:00
Novi komentar
nužno
nužno