« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
PROBAJTE

Put do savršenog tijela po receptu dr. Phila

Prema dr. Philu, tajna uspjeha mršavljenja nalazi se u glavi, pa prvo trebate tamo posložiti stvari kako treba

Želite li lijepo tijelo, sredite glavu
Želite li lijepo tijelo, sredite glavu (Arhiva)
Više o

dijeta

,

najbolja dijeta

,

dr. Phil

,

savjeti za mršavljenje

,

prava dijeta

Dr. Phil proslavio se kao i dr. Oz, prvo kod Oprah, nakon čega je dobio svoj, vrlo gledani, show. Poznati psihijatar osvrnuo se na problem debljine i ustvrdio da se nalazi u glavi, dajući primjere kako ljudi koji sami sebi govore da su lijeni i debeli imaju ladice pune grickalice i kreću impulzivno na dijete nikad ne postignu željene rezultate.

Njegov je savjet jednostavan: prvo sredite glavu, pa zatim prehranu i tijelo kakvo želite bit će vam nadohvat ruke.

Za početak, bitno je ispravno razmišljanje, jer ako dopuštamo negativnim mislima da nam prolaze kroz glavu i ne reagiramo na poniženje i uvrede koje uzrokuju, ponašamo se kao da su istinite. Zato se treba suprotstaviti vlastitim destruktivnim mislima i zamijeniti ih pozitivnim razmišljanjem, što će donijeti i bolje odlučivanje.

Emocionalno prejedanje je sljedeće na listi uzroka neuspjeha, jer i sami znate da je to pogrešna reakcija na stres. Probleme treba rješavati, ma kako teško bilo, a ne se prepustiti očaju. Znači, probleme pred sebe, a ne pun tanjur i krećete prema svom cilju.

Naravno, samo po sebi je jasno da trebate ukloniti sve izvore iskušenja, pa umjesto štapića i kolačića natrpajte kuću voćem.

Grickanje i prejedanje je nekad super, no morate se suočiti s činjenicom što to radi vašem tijelu. Kad to osvijestite, bit će vam puno lakše okrenuti list i početi se zdravo hraniti.

Potrebno je i organizirati život kako bi vam zdravi obroci bili dostupni, stoga se posvetite planiranju obroka za cijeli tjedan, organizirajte si nabavu tako da uvijek imate sve što vam je potrebno kako biste slijedili plan prehrane.

Bez redovite tjelovježbe niti jedna dijeta neće donijeti dugoročne učinke, stoga odaberite bilo koju fizičku aktivnost koja vam odgovara i upražnjavajte je redovito, neka vam pređe u naviku. Vježbanjem nećete samo spaliti kalorije i osjećati se bolje, nego ćete i sebe doživljavati kao zdravu osobu.

Za kraj, važna je i podrška, pa se potrudite okružiti ljudima koji će vas ohrabrivati i željeti da uspijete.

Kad ispunite ove preduvjete, koju god dijetu izabrali, uspjet ćete.

26.10.2012. 14:02:00
Novi komentar
nužno
nužno